00:12

STANJE OPSADNO! Kolona marica na putu za Specijalni sud sa optuženima iz grupe Veljka Belivuka

SUĐENJe

STANJE OPSADNO! U SUDNICI BEZ SKANDALA: Belivuku prošli put pozlilo, a evo u kakvom je stanju bio danas (FOTO, KURIR TV)

Crna Hronika -

Kolona marica dovezla optužene u Specijalni sud uoči početka ročišta

BEOGRAD - Današnji nastavak pripremnog ročišta u Specijalnom sudu u procesu protiv Veljka Belivuka i ostalim optuženima koji su označeni kao članovi njegove kriminalne grupe završeno je nešto posle 18 časova.

Sledeće ročište zakazano je za 4, 5. i 6 jul.

Kako nezvanično saznajemo, u sudnici nije bilo nikakvih skandala, kao ni ispada drugih optuženih. Belivuk je danas bio dobrog zdravlja, s obzirom da je prošlog puta bio loše i da nije prisustvovao pripremnom ročištu.

Imao je i lekarski nalaz da može uredno da prati današnje suđenje.

Advokat Petronijević: Nastavak 5, 6. i 7. jula

Izjavu je dao i advokat Goran Petronijević.

- Suđenje je danas završeno jer je kraj radnog vremena, radi se do 18 sati. Nastavak pripremnog ročišta zakazan je za 5, 6. i 7 jul u 14.40 sati. Danas je doneta odluka o spajanju predmeta Marka Miljkovića sa ostatkom, jer je on dobio advokata po službenoj dužnosti - rekao je Petronijević.

00:53

Advokat Miljana Perendija posle ročišta Belivuku i Miljkoviću

- Na početku današnjeg pripremnog ročišta ubrzo je usledila pauza od 15 minuta kako bi advokat Nikole Spasojevića , koji u ovom predmetu ima status svedoka saradnika stigao iz Novog Sada - kaže naš sagovornik.

02:15

Advokat Goran Petronijević posle ročišta Belivuku i Miljkoviću

Inače, ispred Specijalnog suda u Beogradu danas je prošlo nekoliko marica u kojima su bili optuženi iz kriminalne organizacije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Danas je u sudu održan nastavak pripremnog ročišta koje je počelo u ponedeljak.

Kako nezvanično saznajemo, na početku današnjeg pripremnog ročišta spojen je postupak protiv Veljka Belivuk sa ostatkom kriminalne grupe, koji je u ponedeljak privremeno bio odvojen zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.

Tužilac je dobio reč i počela je da se čita optužnica. U ovom trenutku, kako smo saznali, čita se deo optužnice u kojoj se opisuje brutalno ubistvo Milana Ljepoje. Postupak protiv Marka Miljkovića i dalje se vodi odvojeno i on samim tim nije prisutan u sudnici Specijalnog suda u Beogradu.

Specijalni Sud
foto: Zorana Jevtić

Ispred Specijalnog suda u Beogradu zasad dežura nekoliko pripadnika Žandarmerije, a u sud je stigao i advokat Ivan Gvozdenac, koji brani optuženog Miloša Lukića Selaka, kome se na teret stavlja udruživanje u kriminalnu organizaciju i otmicu.

U sud je oko 15 sati došao i Goran Petronijević, branilac Bojana Hrvatina, koji se u ovom predmetu vodi kao svedok saradnik, pomoću čijih priznanja je i otkrivena brutalnost klana Belivuk - Miljković.

00:12

STANJE OPSADNO! Kolona marica na putu za Specijalni sud sa optuženima iz grupe Veljka Belivuka

U Specijalni sud došao je i advokat Nemanja Govedarica, koji je branilac Dejana Tešića kome se na teret stavlja udruživanje u kriminalnu organizaciju, ubistvo Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i za nedozvoljeno držanje oružje i posedovanje droge.

00:07

Advokat Ivan Gvozdenac, branilac jednog od optuženih stigao je u Specijalni sud

Upravo je u Specijalni sud došla i Slađana Sekulić, jedina žena u klanu Veljka Belivuka.

Specijalni Sud, suđenje Belivukovoj grupi, Advokati
foto: Zorana Jevtić

Ona je ovaj put došla u bež odelu.

1 / 19 Foto: Zorana Jevtić

Odmah potom stigli su i Vladimir Dimitrijević, koji se brani sa slobode, u pratnji advokata, kao i Vojislav Đorđević, bivši rukometaš Partizana, koji se brani sa slobode.

00:41

Početak suđenja Belivukovoj grupi

Kurir.rs/B.T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track