BOĆA HOĆE U KUĆNI PRITVOR ILI U BOLNICU SA STRAŽOM: Bivši policajac se žali na svoje zdravstveno stanje, potrebne mu hidro-masaže
Foto: Kurir, Privatna arhiva

ubistvo u novom sadu

BOĆA HOĆE U KUĆNI PRITVOR ILI U BOLNICU SA STRAŽOM: Bivši policajac se žali na svoje zdravstveno stanje, potrebne mu hidro-masaže

Crna Hronika -

NOVI SAD - U nastavku suđenja bivšem policajcu Daliboru Bogdanoviću Boći (45), koji je sa Danielom Janjošem optužen za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca, danas je saslušan policijski inspektor, dok ostećeni Kovačević nije iz razloga što je radno vreme Suda isteklo.

Bogdanovićeva odbrana, skoro puna dva sata je ispitivala policijskog službenika Sašu M., sa sumnjom da se njihov klijent bespotrebno nalazi na optuženičkoj klupi, a da nemaju dokaze.

Dalibor Bogdanović Boća
foto: S.S.

-Mi sumnjamo da je policija unapred i namerno sačinila krivičnu prijavu protiv Dalibora, bez dobijanja zvaničnog izveštaja o veštačenje DNK-a - rekao e jedan od branioca Bogdanovića.

Podsetimo, Bogdanović je negirao na početku suđenja pred Višim sudom u Novom Sadu da je učestvovao u pucnjavi.

-Molimo Sud da se mera pritvora Dalibora ukine i zameni kućnim pritvorom uz nanogicu, s obzirom na njegovo zdravstveno stanje. On je invalid i nema uslova za život u pritvoru, koji je izuzetno los. Njemu su potrebne i svakodnevne hidro-masaze. Ako nije moguće kućni pritvor, tražimo da se smesti u Kliničkom centru Vojvodine uz stražu, ali gde bi imao normalnu negu - tražili su njegovi branioci, međutim predsednik suda Vidoje Mitrić, odbio je predlog za kućni pritvor, a da što se bolnice tiče to bi trebali lekari iz pritvora da traže.

Uroš Stefanović
foto: Printscreen

U optužnici se navodi da su 2.septembra prošle godine, oko 21 sat, u Novom Sadu, u ulici Cankarevoj, sposobni da shvate značaj svoga dela i da upravljaju svojim postupcima, svesni zabranjenosti svojih radnji, kao svesni da čine krivično delo, čije su izvršenje hteli sa umišljajem na lišenje života više lica na podmukli način.

Okrivljeni Daniel upravljao automobilom, dok je na zadnjem sedištu iza suvozačevom sedišta nalazio Bogdanović, gde su došli ispred zgrade, parkirali se, kako bi sačekali dolazak oštećenog Gorana Kovačevića i Uroša Stefanovića i obojicu ih lišili života. Tom prilikom Stefanović je ubijen na licu mesta.

Sledeće ročište glavnog pretresa zakazano je za septembar.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track