OPTUŽNICA PROTIV STANIŠE KRSTIĆA: Evo kakvu je prevaru smislio direktor Zidara za javnu nabavku ZAPREĆENA KAZNA DO 10 GODINA
Foto: Ana Paunković, Ilustracija

firma iz negotina, posluje u beogradu

OPTUŽNICA PROTIV STANIŠE KRSTIĆA: Evo kakvu je prevaru smislio direktor Zidara za javnu nabavku ZAPREĆENA KAZNA DO 10 GODINA

Crna Hronika -

Posebno odeljenje za subijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Staniše Krstića, suvlasnika i direktora privrednog društva za izgradnju građevinskih objekata i trgovinu na veliko i malo "Zidar", zbog sumnje da je izvršio krivično delo Zloupotreba u vezi s javnom nabavkom za koje je zaprećena kazna zatvora do 10 godina.

"Zidar" je registrovan u Negotinu, a posluje u Beogradu.

Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Krstić se optužnicom tereti da je 8. avgusta 2018. godine, svestan svog dela i da je ono zabranjeno, podneo ponudu za javnu nabavku zasnovanu na lažnim podacima u nameri da time utiče na ponudioca javne nabavke, objavili su beogradski mediji.

Reč je o pozivu za nabavku izvođača radova na izgradnji više porodičnih stambenih objekata - međunarodni otvoreni postupak, koji je raspisala Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru doo.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track