PLANIRALI 3 MESECA, UBILI RADNIKA OBEZBEĐENJA, PA UKRALI 423.000 EVRA: U Beogradu uhapšen Nemanja zbog FILMSKE PLJAČKE u Nikšiću
Foto: Printscreen/Youtube/Rudar

brutalni razbojnici

PLANIRALI 3 MESECA, UBILI RADNIKA OBEZBEĐENJA, PA UKRALI 423.000 EVRA: U Beogradu uhapšen Nemanja zbog FILMSKE PLJAČKE u Nikšiću

Crna Hronika -

Državljanin Bosne i Hercegovine i Srbije Nemanja M. (37) osumnjičen za ubistvo Ljubiše Mrdaka u Nikšiću uhapšen je u petak u Beogradu.

To je saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, navodeći da je osumnjičeni međunarodno tražena osoba, i da je za njim raspisana međunarodna poternica NCB Interpola Podgorica.

"Na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je 20. oktobra 2021. godine u Nikšiću, sa više saizvršilaca, izvršio krivično delo razbojništvo, kojom prilikom je na radnom mestu smrtno stradao radnik firme fizičkog obezbeđenja 'Security Guard Montenegro' Ljubiša Mrdak", piše u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da sledi komunikacija nadležnih ministarstava pravde obe države u okviru ekstradicionog postupka.

Podsećamo, podignuta je optužnica protiv sedmočlane grupe koja je 20. oktobra prošle godine u oružanoj pljački pošte u Nikšiću ubila radnika firme fizičkog obezbeđenja "Security Guard Montenegro".

Na optužnici su Mitar Knežević, Stojan Albijanić, Nemanja Miljković, Petar Zolak, Srđan Svjetlanović, David Banjac i Stefan Regojević.

Prema navodima optužnice, okrivljeni su po prethodnom dogovoru i razrađenom planu uz pretnju oružjem od Ljubiše Mrdaka, Dragiše Dendića i Igora Ivanovića oteli novac namenjen za isplatu penzija. Kako je saopšteno iz policije, ukradeno je 423.000 evra.

Istraga je pokazala da je ova grupa sa pripremama oružane pljačke krenula 9. avgusta prošle godine sa iznajmljivanjem štek stanova u Nikšiću gde su se krili prije i nakon razbojništva.

Prema unapred utvrđenom planu, 20. oktobra prošle godine, oko 9 sati, optuženi su u džipu "kaškai" čekali radnike obezbeđenja. Kada se kombi namenjen prevozu novca i dragocenosti primakao iza zgrade pošte, tada su naoružani napadači iskočili iz džipa i hitro krenuli ka zadnjim vratima vozila.

Uvidevši da je pljačka u pitanju, Mrdak je pokušao da se suprotstavi, ali tada su razbojnici ispalili nekoliko hitaca od kojih je jedan pogodio Mrdaka u grudi.

Ostalu dvojicu njegovih kolega razbojnici su kundacima izudarali, isprskali biber sprejem, prebacili novac u svoje vozilo i pobegli. Ubrzo nakon toga policajci su u naselju Grebovice pronašli uništeni džip koji su koristili počinioci.

Kako se navodi u otužnici, razbojnici su se potom uputili prema Manastiru Ostrog. Banjac je iz "sitroena kaktus", kojim je upravljao Zolak, prešao u vozilo Stefana Regojevića koji je ga je odveo na lokaciju za skrivanje a Regojević potom nastavio put prema Budvi.

Istovremeno, Svjetlanović se sklonio u iznajmljeni stan u Ulici IV Crnogorske brigade gde je uništio garderobu koju su nosili optuženi u oružanoj pljački.

"Garderobu je isjekao i bacio u kanalizaciju, kako bi prikrio i uništio tragove i dokaze koje bi istražitelji mogli povezati sa izvršenjem krivičnog dela", navodi se u optužnici.

Mrdak je preminuo od posledica povreda grudnog koša koje su mu razbojnici naneli iz automatske puške.

(Kurir.rs/Pobjeda/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track