Najnovije vesti

01:00

Uhapšene tri osobe zbog zloupotrebe položaja i pranja novca

malverzacije

POGLEDAJTE UPAD POLICIJE I HAPŠENJE TROČLANE BANDE: Ukrali više od MILION EVRA! Svi uhapšeni u gaćama (VIDEO)

Crna Hronika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su malverzacijama protivpravno prisvojile više od 122 miliona dinara, saopštio je MUP.

Uhapšeni su članovi grupe Z. B. (1979) iz Beograda, D. K. (1969) iz Kragujevca i Ž. Z. (1972) iz Doboja zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

hapšenje, pranje novca, Kraljevo
foto: MUP Srbije

Takođe, krivična prijava biće podneta i protiv pedesetdvogodišnjeg muškarca iz Kraljeva, osumnjičenog za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Sumnja se da je Z. B., 2008. godine organizovao grupu, čiji su pripadnici bili D. K. i Ž. Z., da bi potom pronalazili pogodne nepokretnosti, koje su prisvajali na osnovu falsifikovane dokumentacije.

hapšenje, pranje novca, Kraljevo
foto: MUP Srbije

Na taj način oni su, kako se sumnja, prisvojili četiri poslovna prostora u vlasništvu PD „Varteks“, Varaždin, Hrvatska, JP „Resavica“, Despotovac i PD „Ferimport“, Beograd, čime su stekli protivpravnu imovinsku korist od oko 119.770.000 dinara, što je više od milion evra.

Pedesetdvogodišnji muškarac, odgovorno lice PD „Sleep Shop“ d.o.o. Kraljevo, tereti se da je članovima grupe ustupio pečat i dokumentaciju tog privrednog društva kako bi oni postali faktički vlasnici dva poslovna prostora u Beogradu i Šidu.

hapšenje, pranje novca, Kraljevo
foto: MUP Srbije

Takođe, sumnja se da su Z. B. i pripadnici njegove grupe D. K. i Ž. Z., od 1. oktobra 2021. do 1. marta 2022. godine, na osnovu falsifikovane dokumentacije neovlašćeno izdavali pet poslovnih prostora u vlasništvu PD „Varteks“ koji se nalaze na teritoriji Beograda, Vranja i Priboja i na taj način prisvojili 3.078.978 dinara.

Z. B., D. K. i Ž. Z. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja