STEFANA BEZ POVODA UBILI PIJANI I OBESNI HULIGANI: Tetka pokojnog mladića otkrila da je dobio mural u Velikoj Plani!
Foto: Privatna Arhiva

ne zaboravljaju

STEFANA BEZ POVODA UBILI PIJANI I OBESNI HULIGANI: Tetka pokojnog mladića otkrila da je dobio mural u Velikoj Plani!

Crna Hronika -

Posle skoro dve i po godine od stravičnog ubistva Stefana Filića (19), Velika Plana nije zaboravila svog nedužno stradalog sugrađanina.

- Na delimično oslikanom zidu, na samom ulazu u grad, pored naših velikana, patrijarha Porfirija i patrijarha Pavla, Karađorđa i Novaka Đokovića, našao se i Stefan, mladić koji je bez ikakvog povoda i krivice, ubijen od strane pijanih, obesnih huligana, štiteći nejač od samo 16 godina - reči su tektke tragično preminulog Stefana.

Stefan Filić
foto: Privatna Arhiva

Kako dodaje neutešna tetka, naša akademska slikarka Una Nikolić i njen kolega Đurađ Stevanović iz Šapca su se potrudili da ovaj mural oživi i bude opomena na njegovu žrtvu, kako za sadašnje, tako i buduće generacije.

- Te 2020. godine za nas je život stao, živi smo, ali ne živimo. Naša bol i tuga ne prestaju, niti se mogu meriti bilo čime, ali se trudimo da nastavimo. Isčekujemo pravdu, a znamo unapred da nikad ne može biti zadovoljena, ni za njega, ni za bilo koje izgubljeno dete. Posledice su neizbrisive, pa koja bi to presuda mogla da ublaži? Nijedna - rekla je tetka i dodala:

1 / 3 Foto: Privatna Arhiva

- Jako je teško, ne znam da li ćemo ikad preboleti, ali znam da ćemo se boriti dok smo živi. Mi smo nastavak njegovog trajanja, jer dok ima nas, biće i njega.

Podsetimo, mladić Stefan Filić (19) brutalno je pretučen u februaru pre dve godine u Velikoj Plani dok je pokušavao da zaštiti svog mladđeg, maloletnog brata od grupe mladića, koji su ga napali ispred diskoteke. Oni su ga tada brutalno tukli rukama i nogama, a nakon toga su se razbežali i ostavili ga u lokvi krvi. U takvom stanju pronašao ga je policajac koji ga je prevezao do bolnice, ali je mladić od zadobijenih povreda preminuo.

Za ubistvo tinejdžera osuđeni su Nikola Bojović (21) i Mitar Pandurević (21), prvi na 18 godina zatvora, a drugi na 15 godina.

Više javno tužilaštvo u Smederevu uložilo je žalbu na ovu presudu i traži maksimalne zatvoreske kazne za obojicu od po 20 godina.

Stefan Filić
foto: Privatna Arhiva

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja