Najnovije vesti

POGINULI MLADIĆI IZ ČAČKA BILI ODLIČNI ĐACI! Njihovi najbliži skrhani od bola: Planirali su upis na fakultete, RADOVALI SE ŽIVOTU
Foto: Kurir.rs/D.Č., Printscreen/Instagram

bez ijedne mrlje u svojim biografijama

POGINULI MLADIĆI IZ ČAČKA BILI ODLIČNI ĐACI! Njihovi najbliži skrhani od bola: Planirali su upis na fakultete, RADOVALI SE ŽIVOTU

Crna Hronika

ČAČAK - Neverica, tuga i bol su prisutni u Čačku i drugog dana nakon pogibije četvorice mladića iz ovog grada. Mladi Čačani Ognjen Vasiljević (19), Ivan Stančić (19), Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović su bili odlični đaci, bez ijedne mrlje u svojim biografijama. Planirali su upis na fakultete, bavili se sportom, radovali se životu!

Čačak, saobraćajna nesreća, Ognjen Vasiljević
foto: Društvene mreže

- NIkola je završio treću godinu Gimnazije sa odličnim uspehom, bio je veoma nadaren za nauku, natprosečan. Bio veoma talentovan i za fudbal, trenirao je u FK "Borac". Potiče iz stabilne porodice koja je svojoj deci usadila ispravne životne norme, počev od odgovornosti i dobrog vaspitanja pa do svega drugog...i dečak i cela porodica su za ponos. Još uvek ne mogu da prihvatim činjenicu da je sudbina htela da takav mladić strada - kaže blizak prijatelj porodice Zekavica iz čačanskog naselja Vinara.

Nikola ima i starijeg brata, koji je student Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. On je u nedelju ujutro putem društvenih mreža tražio brata kada se tog jutra nije pojavio kući, što se nikada ranije nije dogodilo. Nikola je pre desetak dana proslavio punoletstvo, želeo je kad maturira da upiše FON.

Čačak, saobraćajna nesreća, Nikola Zekavica
foto: Društvene mreže

Ognjen Vasiljević je takođe odlikaš čačanske Gimnazije. Ove godine je maturirao i imao brojne planove za budućnost.

- Poslednji put smo se sreli na jednom maskembalu. Ognjenova maska je privukla najviše pažnje i pobrala najviše simpatija. Plenio je šarmom i duhovitošću, bio je zbog toga omiljen u društvu. Kovao je planove, kao i svi mladi, želeo dalje da se školuje. Sin jedinac - ispričala je plačući Ognjenova drugarica dodajući da su Ognjen i Nikola bili nerazdvojni, najbolji prijatelji.

Čačak, saobraćajna nesreća, Ognjen Vasiljević
foto: Društvene mreže

Ivan Stančić (19), je bio maturant Ekonomske škole u Čačku. Uzoran mladić, FK "Crvena zvezda" kažu da je nosio u srcu. Njegova profesorka se od njega i ostalih učenika oprostila na društvenim mrežama.

- Iskreno saučešće porodicama. Znam trojicu mladića, nekima sam i predavala. Sve sjajni momci, dobri đaci, ne dao Bog ovakvu tugu nikome. Počivajte u miru i budite opomena ostalima. Ti 18. rođendani u gluvo doba noći na nepoznatom terenu odnose cenu. Odlaze sinovi jedinci, nesuđeni studenti, nasmejana i nevina lica... Ivana i Ognjena nikada neću zaboraviti - ovim rečima se od svojih učenika na DM oprostila profesorka Dušica Rečević.

Čačak, saobraćajna nesreća, Ivan Stančić
foto: Društvene mreže

Ivan je nedavno imao peh, pao je sa skutera, pa je zato na nozi nosio gips. To je kažu njihovi prijatelji i bio razlog zašto su se na tehno žurki u Jančićima zadržali vrlo kratko, nešto više od pola sata.

Luka Mićović (20) završio je Ekonomsku školu u Čačku. Kobne večeri u autu "suzuki vitara" sedeo je na zadnjem sedištu, zajedno sa Nikolom. Trenirao je košarku u lokalnom KK"Borac".

Čačak, Luka Mićović, saobraćajna nesreća
foto: Društvene mreže

Sahrana Ognjena Vasiljevića biće obavljena u utorak u 11 sati na Novom groblju u Čačku. Istog dana u 15 časova na Starom groblju biće sahranjen i Nikola Zekavica.

Dan kasnije u sredu biće sahranjen Luka Mićović u 13 časova, a Stančić Ivan u 15 sati. Obojica na Novom groblju.

Čačak zavijen u crno

U nedelju je u Čačku život izgubio i Vasilije Bato Ćalović (58) kada je svojim motorom udario u putničko vozilo u Međuvršju, na putu Užice - Čačak. On se svojom jamahom zakucao u opel zafiru koja mu je dolazila u susret. Njegova sahrana će biti obavljena u sredu u 12 časova na čačanskom groblju.

Inače, u proteklih sedam dana u saobraćaju na području Čačka život je izgubilo ukupno sedmoro ljudi. Još dvoje su nastradali na pešačkom prelazu.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track