MAĆEHI REKLA DA KRIJE PORODIČNO ZLATO U ŠUPI, A TAMO BETONOM ZALILA MUŽA? Jezivi detalji zločina u Leskovcu
Foto: Printscreen/Facebook

pakleni plan

MAĆEHI REKLA DA KRIJE PORODIČNO ZLATO U ŠUPI, A TAMO BETONOM ZALILA MUŽA? Jezivi detalji zločina u Leskovcu

Crna Hronika -

Biljana Stojanović, koja je, kako se sumnja, ubila supruga Ivana pa posle tri godine izvršila samoubistvo, svojoj maćehi pričala da u pomoćnoj prostoriji krije dragocenosti ispod debelog sloja betona

Biljana Stojanović (38), koja je, kako se sumnja, ubila pa zabetonirala supruga Ivana (40), a tri godine kasnije izvršila samoubistvo u istom pomoćnom objektu, navodno je u zločin uplela svoju maćehu, kojoj je rekla da zameša malter jer treba da sakrije u betonu porodično zlato i novac, nezvanično saznaje Kurir!

Podsetimo, telo Ivana Stojanovića, za koga se verovalo da je u Rusiji na privremenom radu, pronađeno je 28. juna, posle sahrane njegove supruge, koja se otrovala nekoliko dana ranije u selu Veliko Trnjane kod Leskovca.

Slagala staricu

- Navodno, Biljana nije znala kako da se reši tela, pa je odlučila da ga zazida u pomoćnoj prostoriji. Priča se da je svoju maćehu pozvala i rekla joj da zameša malter i ostavi joj u dvorištu, pošto želi da sakrije porodične dragocenosti i novac. Kada je baka pitala da uđe u prostoriju i pomogne joj, ona ju je odvratila - priča dobro obavešteni izvor Kurira.

ovde se sve dogodilo
ovde se sve dogodilofoto: Kurir

- Maćehi je rekla da ne želi da iko zna gde su sakrivene vredne stvari, pa ni ona ni deca, jer ne želi da budu opljačkani. Ispričala je da je najbolje da samo ona zna gde je blago i da je zato stavljen debeo sloj betona.

Biljana Stojanović, B. S., Leskovac
foto: Printscreen/Facebook

Maćeha, koja je posle zločina razgovarala s novinarima, ispričala je da zna o kom buretu i malteru se radi.

- Znam tačno to bure u kom je nađeno Ivanovo telo, jer sam ja pomagala Biljani da oko njega stavimo malter. Nisam imala pojma šta je unutra i zaboravila sam na to - izjavila je Biljanina maćeha i dodala da je poslednji put videla Ivana na Đurđevdan 2019.

Saslušavaju prijatelje

Navodno, maćeha je, kao i desetak drugih meštana i prijatelja porodice, ispitana u istrazi.

Leskovac
foto: Društvene mreže

- Utvrđeno je da ona nema nikakva saznanja o zločinu. Policija sumnja da Biljana nije mogla sama da se reši tela i pokušavaju da utvrde ko joj je u zločinu pomagao. Među ispitanima je i Aleksandar Lazarević, koji je bio u ljubavnoj vezi s Biljanom i koji je prošao poligrafsko testiranje, kao i jedan Ivanov kolega - navodi izvor Kurira.

Obdukcija tela koje je pronađeno u prostoriji pokazala je da je Ivan Stojanović ubijen oštrim predmetom.

- On je očigledno izboden nečim oštrim, ali zbog starosti rana nije bilo moguće precizirati da li je uboden nožem ili sekirom, a telo je bilo prepolovljeno. Naložene su i toksikološke analize - kaže izvor i dodaje da se sumnja da je Stojanović ubijen u kući.

Težak brak

Biljanina sestra Verica Antanasijević za Kurir kaže da je poslednji put zeta videla 2019. godine, te da je znala da se svi protive njegovom odlasku u Rusiju.

- Ako je ona stvarno uradila nešto ovako monstruozno, onda to nije moja sestra koju poznajem i ne želim takvu osobu za sestru. Biljana je sa Ivanom mnogo propatila, tukao ju je i mučio, njihov brak je bio pakao sve dok posle dve ćerke nisu dobili sina. Često joj je pretio, imao je puške jer je bio lovac, pa ga se ona plašila - priča potresena sestra.

- Slabo smo se viđale jer je Ivan bio poseban, uvek ja pa ja, živeo u nekom svom svetu. Rekla sam joj da sam protiv njegovog života u inostranstvu, a ona mi je neko vreme pričala da on šalje pare i da ih podiže, da bi posle rekla da ne može više da diže novac jer je oprala kartice. Pre nego što su je našli mrtvu rekla je deci da tata dolazi, da ide noću da se nađe s njim na mostu i da će biti u Tumanu. Čekali smo ih da se pojave - kaže sestra.

Vericu je kasnije Biljanina najstarija ćerka obavestila da se mama ne vraća, a da je telefon u kući jer ga je ostavila sinu da igra igrice.

kuća užasa
kuća užasafoto: Kurir

- Sestričina mi je rekla da ju je zvao Aleksandar Lazarević da se dogovore oko berbe malina, a onda joj pomenuo da "bude hrabra i da podiže brata, da uđe u prostoriju s desne strane i da će tu naći mamu". Upravo tu smo i našli Biljanu, neću ništa da tvrdim dok se ne utvrde sve činjenice - rekla je sestra.

Sestra

Žao mi je dece, u potpunom su šoku

Verica Antanasijević kaže da je preuzela brigu o sestrino dvoje dece, dok najstarija ćerka ne želi da se odvoji od kuće jer se nada da će se tata vratiti.

- Mi i ne znamo čije je telo jer DNK analize nisu gotove, znam da su uzeli uzorak od Ivanove mame. Žao mi je dece što prolaze kroz sve ovo, u potpunom su šoku kako će da prežive. Moja sestra je bila požrtvovana majka, sve je radila za njih, uvek su bili čisti, opeglani, sve im je činila. Govorili smo joj da preteruje, a ona se svega odricala zbog njih - priča Verica.

- Biljana mi je samo jednom rekla da ima finansijske probleme i da Ivan ne šalje novac, ali da će sve rešiti kada bude došao.

Ljubavnikov otac

Moj sin nije kriv

Momčilo Lazarević, otac ljubavnika Aleksandra, za Kurir je naveo da njegov sin nema veze sa zločinom, a da otkako se sve pročulo, ljudi ne prestaju da ih zovu.

- Saslušali su ga inspektori koji rade na slučaju i na kraju su ga pustili. Rekli su mu da je čist i da nema potrebe da ga zadržavaju u pritvoru. Tada su mu rekli da je ona počinila krivično delo i da je izvršila samoubistvo, a telo supruga je pronađeno gde je i ona - napominje otac i nastavlja:

- Moj sin je čist, a ona je ubila svog muža i sve vreme govorila da je u Rusiji - rekao je otac i dodao da je sin posle puštanja iz policije otišao da bere maline.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track