POZNATOM MODNOM KREATORU UKINUT PRITVOR! Darko Kostić pušten na slobodu, vratio svom normalnom životu, ali ovo mu je ZABRANJENO!
Foto: Sonja Spasić

igra se privodi kraju

POZNATOM MODNOM KREATORU UKINUT PRITVOR! Darko Kostić pušten na slobodu, vratio svom normalnom životu, ali ovo mu je ZABRANJENO!

Crna Hronika -

Modni kreator Darko Kostić (42), koji je osumnjičen da je u aprilu ove godine držao zatvorenog mladića Š. H. (20) i pretio mu ubistvom, pušten je da se brani sa slobode, piše Blic. Pritvor u kojem je Kostić bio od hapšenja u aprilu mesecu, nedavno je zamenjen merom zabrane prilaska sa oštećenim muškarcem.

- Darko Kostić samo neće moći da komunicira i prilazi svojoj žrtvi. Sve ostale aktivnosti moći će neometano da obavlja, što znači da se vratio svom normalnom životu i čeka na slobodi odluku tužilaštva o eventualnom podizanju optužnice - kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da se istraga privodi kraju.

- U predmetu se preduzimaju još neke dokazne radnje, nakon čega će biti doneta odluka da li postoji dovoljno dokaza za optuženje Kostića - pojašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, 20. aprila ove godine, oko 2.40 sati muškarac koji se beogradskoj policiji predstavio kao N. N. pozvao je broj 192 i prijavio da je na mobilni telefon dobio poruku od prijatelja Š. H. (20) koji mu je napisao da ga je poznati modni kreator Darko Kostić (42), zatvorio u ostavu i pretio da će ga "ubiti".

Sve se to dogodilo, kako tvrdi čovek koji je primio poruku i slučaj prijavio policiji, na opštini Stari grad u samom centru Beograda, u Dobračinoj ulici. Policijski službenici iz stanice Stari grad odmah su reagovali na poziv i u stanu kreatora pronašli mladog muškarca koji im je rekao da je Kostića upoznao preko aplikacije “Grindr”, a zatim došao kod njega u stan.

On je policiji navodno rekao i da mu je kreator dao da konzumira supstancu bele boje, najverovatnije opojna sredstva-drogu, nakon čega mu je kanapom vezao ruke, stavio duksericu preko glave i zatvorio u ostavu.

Mladić je ispričao i kako se spasao - iskoristio je nepažnju kreatora i izašao iz stana. Kostić je nakon toga uhapšen. A kako je saopšteno doveden je u policiju na osnovu ranije potrage.

Kostić je uz pomoć aplikacije za upoznavanje “Grindr”, gde je imao profil, komunicirao sa muškarcima koji su mu se svideli. Mnogi su nakon dopisivanja i razmene intimnih fotografija, završili kod njega u stanu. Ne zna se da li je na isti način i Š. H. upoznao Kostića, ali ono što je sigurno jeste da je godinama unazad koristio tu aplikaciju kako bi “mamio” na uživo upoznavanje.

U prilog ovoj priči svedoči i prepiska u koju smo imali uvid, a koju nam je dostavila osoba koja se dopisivala sa Darkom Kostićem, razmenjivala fotografije, ali nije otišla na dogovoren sastanak u stan u centru grada.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track