NADAM SE DA ĆE MOJA MAJKA OSTATI HRABRA POSLE OVOGA: Reči Nikolinog brata slamaju i najtvrđa srca! DRUGOVI ZAJEDNO OTIŠLI U SMRT
Foto: Rina.rs, Drustvene Mreže

KOMEMORACIJA

NADAM SE DA ĆE MOJA MAJKA OSTATI HRABRA POSLE OVOGA: Reči Nikolinog brata slamaju i najtvrđa srca! DRUGOVI ZAJEDNO OTIŠLI U SMRT

Crna Hronika -

Komemoracija četvorici mladića, koji su nastradali u saobraćajnoj nesreći kod Čačka, održana je 29. juna u čačanskoj Gimnaziji, školi u koju su pohađali nastradali mladići.

Podsetimo, Ognjen Vasiljević (19), Ivan Staničić (19), Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20) poginuli su kada je automobil u kom su se nalazili, dok su se vraćali sa žurke, iz za sada nepoznatog razloga udario u drvo, pa sleteo sa mosta i upao u reku Kamenicu.

Automobil posle nesreće
Automobil posle nesreće foto: D.Č.

Potresan govor školskim drugovima održao je Ilija, brat Nikole Zekavice, u kom je upozorio sve mlade da povedu računa.

- Ovo je prevelika tragedija za naš grad, našu državu. Nadam se da ćemo svi ostati hrabri i jaki, da će moja majka ostati hrabra posle ovoga. Jednostavno, da ćemo uspeti da damo do znanja svima da se ovako nešto više ne ponovi. To je jedan kiks koji ne sme da se dogodi nikada više i za nauk je svima nama - rekao je Ilija, a preneo je Čačanski Glas.

On je naglasio da već pokušava da angažuje da se u centru Čačaka, na nekoj velikj fasadi, bude oslikan mural na kom će četvorica drugara, koji su nastradali u nesreći, biti zagrljene i pozvao sugrađane da pomognu da se ostvari ova zamisao.

1 / 6 Foto: Rina.rs

Profesori Vladimir Dimitrijević izneo je zamisao da izvor, koji se nalazi u školskom dvorištu Gimnazije, dobije spomen-ploču na kojoj će biti ispisana imena četvorice mladića.

Obdukcioni nalaz nastradalih mladića pokazao je da ni jedan od njih nije bio pod dejstvom alkohola, niti psihoaktivnih supstanci,kao i da je uzrok smrti svih iz automobila bio prelom vrata.

- Obdukcioni nalaz je jutros stigao i utvrđeno je, navodno, da je mladićima polomljen vrat od udarca. To je trenutna smrt i oni na sebi nisu imale neke vidljive povrede, osim nekoliko ogrebotina - objasnio je sagovornik Kurira i objasnio da je vozač automobila imao regularnu dozvolu, jer je dosta ranije polagao vozački ispit.

Poginuli mladići
Poginuli mladići foto: Društvene mreže

Kurir.rs/Čačanski Glas

Bonus video:

00:02

Saobraćajna nesreća na Ibarskoj magistrali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track