ŠLJUKIN TELOHRANITELJ NOSIO SANDUK NA STRAHINJINOJ SAHRANI: Velibor ostao bez dva bliska prijatelja
Foto: Kurir, Nemanja Nikolić, Instagram Printscreen

BLISKI

ŠLJUKIN TELOHRANITELJ NOSIO SANDUK NA STRAHINJINOJ SAHRANI: Velibor ostao bez dva bliska prijatelja

Crna Hronika -

Velibor Ćirović, nekadašnji telohranitelj ubijenog vođe zvezdarskog klana Sredoja Šljukića Šljuke, koji je izboden u stomak ispred restorana na Savskom keju, nosio je sanduk Strahinje Stojanovića, koji je pre dve godine raznesen eksplozivom na Novom Beogradu pred devojkom.

Da podsetimo, Ćirović je izboden u stomak, Vladimir S. je upucan u ruku, dok je Zoran P. udaren tupim predmetom u glavu posle sukoba koji je izbio na parkingu u noći između subote i nedelje.

Ćirović na sahrani Stojanovića
Ćirović na sahrani Stojanovićafoto: Nemanja Nikolić

Opšta tuča

- Ćiroviću je, osim Sredoja Šljukića, s kojim je bio blizak, ubijen i prijatelj Strahinja Stojanović, inače dobro poznat policiji, koji je u septembru 2020. godine raznet bombom na Novom Beogradu dok je sa svojom devojkom, Kolumbijkom Sonjom Suarez Gomez, išao na auto-trke na Ušću. Koliko su bili bliski, govori i podatak da mu je Ćirović nosio sanduk na sahrani - kaže izvor Kurira:

- Napad koji se dogodio u noći između subote i nedelje nema veze sa kriminalnim poslovima, već je posredi svađa zbog muzike. Naime, do sukoba je došlo nakon što su se kafane na Savskom keju zatvorile jer su se muškarci, koji su prethodno bili gosti lokala, sukobili zbog kraja radnog vremena. Navodno, oni nisu želeli da idu kući, bunili su se zbog fajronta i tražili da muzika nastavi da svira. Na kraju su izašli napolje i počeli da se tuku, a prema jednoj od verzija, Ćirović je pozvao svoje obezbeđenje - priča izvor.

1 / 9 Foto: Kurir /J.M.

U opštoj makljaži on je izboden u stomak, Vladimir S. je upucan, a Zoran je udaren u glavu, ali se još sa sigurnošću ne zna ko je kome naneo povrede.

- Inspektori su preuzeli snimke sa nadzornih kamera, ali zasad nije precizno utvrđeno ko je koga povredio. Inače, pištolj i nož kojim su povređeni nisu nađeni - navodi izvor:

Čuva ih policija

- Postoji sumnja da su Ćirović i Vladimir S. povredili jedan drugog, pa ih baš zbog toga policija i čuva u bolnici u kojoj se nalaze na lečenju, ali zasad niko nije zvanično osumnjičen. Oni su ispitani i obojica su policajcima rekli da ne znaju šta se desilo, da se ne sećaju i da nemaju predstavu ko ih je povredio - kaže sagovornik Kurira.

Izvor Kurira navodi i da policija traga za jednim učesnikom tuče.

- Snimci sa kamera su pokazali da je na parkingu bilo više muškaraca, pa se za jednim još uvek traga. Inspektori su obavili razgovore i sa radnicima lokala, ali oni su u vreme kada se incident dogodio zatvorili restoran i nisu mogli da pomognu - navodi naš sagovornik. Ćirović, koji je javnosti poznat kao telohranitelj Sredoja Šljukića, odranije je poznat po incidentima. Na njega je, kako smo pisali, pucano 2015, a nekoliko dana nakon toga zapaljeni su mu automobili. Nešto kasnije Ćirović se zakucao u vozilo interventne jedinice.

Ko je Stojanović

Dovođen u vezu sa ubistvom advokata

Strahinja Stojanović, koji je ubijen u septembru 2020, odranije je bio dobro poznat policiji, hapšen je i osuđivan. On je dovođen u vezu sa ubistvom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u julu 2018. Za njegovo ubistvo osumnjičen je Milivoje L. iz Bosne i Hercegovine, koji je navodno postavio bombu pod Stojanovićev automobil i aktivirao je vozeći bicikl u blizini mesta zločina. Stojanović je, inače, nekoliko godina ranije preživeo pokušaj ubistva, kada je pod njegov auto takođe stavljena bomba. U toj eksploziji povređena je njegova tadašnja devojka Olac Bilbao, inače mis Venecuele.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track