INVALID UBIO KOMŠIJU ZBOG ZAKLJUČANOG TOALETA: Pomahnitali i pijani Mirko ubo Jovu u srce CEO DAN SE SVAĐALI OKO WC-a
Foto: Kurir/S.S.

bizarno

INVALID UBIO KOMŠIJU ZBOG ZAKLJUČANOG TOALETA: Pomahnitali i pijani Mirko ubo Jovu u srce CEO DAN SE SVAĐALI OKO WC-a

Crna Hronika -

Mirko M. (66) uhapšen je zbog sumnje da je u utorak uveče u Novom Sadu nasmrt izbo svog prvog komšiju Jovana Stanišića (75), s kojim se navodno sukobio oko zajedničkog toaleta!

Zločin se dogodio u kasnim večernjim satima u Ljermontovljevoj ulici, u zgradi koju zovu Samačka. Obojica muškaraca stanovala su sama u zgradi, Jovan je bio slabovid, a Mirko je ranije ostao bez jedne ruke.

Novi Sad, ubadanje
foto: S.S.

Svađali se ceo dan

- Jovan i Mirko u toj zgradi stanuju preko 30 godina i obojica koriste isto zajedničko kupatilo. Kobnog dana, Jovan je oribao toalet i zaključao ga kako drugi ne bi ulazili, što je razbesnelo Mirka. Celog dana su se svađali, a uvrede i provokacije su se nastavile do 20 časova, kada je sukob eskalirao - priča izvor Kurira:

- Mirko je kod stepenica na prvom spratu napao Jovana, počeo je da ga udara, a Jovan je bežao ka terasi tražeći spas. U jednom momentu, Mirko je potegao nož i počeo da ga ubada, saterao ga je u ćošak i nasrtao dok ga nije ubo u srce - navodi naš sagovornik.

Preplašene komšije pozvale su policiju i Hitnu pomoć.

- Alko-testom je utvrđeno da je Mirko imao 1,8 promila alkohola u krvi. Jovan je prevezen u bolnicu, ali je ubrzo umro - dodao je izvor.

Novi Sad, ubadanje
foto: S.S.

Nasilan

Komšije iz zgrade kažu da je Mirko bio problematičan, te da se s njim niko nije slagao.

- Kada popije, bio je jako nasilan. Bio je invalid, ali niko ne zna kako je ostao bez pola ruke. Svi smo bili u potpunom šoku kada smo čuli da je ubio Jovu, koji je bio divan i miran čovek, imao je problem sa očima, gotovo da ništa nije video - kažu stanari:

- Mirko je dosta krupniji od Jovana i prek. Pogodilo nas je kada smo čuli da se priča da su pili zajedno pre ubistva, jer to nije istina, Mirko se sam opijao. Mirko M. tereti se za ubistvo i biće priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na saslušanje.

Hladnokrvan

Doveli ga na mesto zločina

Dok se ekipa Kurira nalazila ispred zgrade u Ljermontovljevoj, inspektori su na mesto zločina doveli osumnjičenog Mirka M. On je hladnokrvno izašao iz policijskog vozila i sve vreme gledao komšije koje su stajale ispred zgrade.

- Strašno, još hoda uzdignute glave, a ubio nam Jovu. On je odron od čoveka, niko ga nije voleo. Nema nikoga na svetu, čuli smo da je iz stana uzeo neke svoje lekove - rekao je komšija.

Kurir.rs/Slađana Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja