PRETIO RADNICIMA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD ZVEZDARA: Tužilaštvo traži šest meseci zatvora zbog pretnji krvnom osvetom
Foto: Dado Đilas

prvo osnovno javno tužilaštvo

PRETIO RADNICIMA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD ZVEZDARA: Tužilaštvo traži šest meseci zatvora zbog pretnji krvnom osvetom

Crna Hronika -

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, nakon sprovedene istrage, podnelo je optužni predlog protiv M. J. zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti zaposlenih radnika Centra za socijalni rad Zvezdara.

Kako je saopštilo tužilaštvo, u optužnom predlogu predloženo je sudu da M. S. izrekne kaznu ne manju od šest meseci, kao i da mu produži pritvor.

M. J. je, podsetimo, uhapšen 24. juna u Beogradu i on je dan kasnije u Prvom osnovnom tužilaštvu negirao da je ugrozio sigurnost zaposlenima u Centru za socijalni rad.

- Između ostalog, on je tada izjavio da ne može da viđa svoje dete jer Centar ne donosi nalaz na osnovu koga bi sud mogao da odredi model njegovog viđanja deteta, ne sporeći da im je slao mailove, ali je tvrdio da nije nikom pretio već zahtevao da donesu nalaz i misljenje, pa kako mu niko nije odgovarao na mailove i na pozive, on je došao u Centar lično da se žali za nepostupanje. To sto je pisao u mailovima talion, krvna osveta, zakon plemena, pokušao je da obrazloži time je hteo da ukaze da Centar za socijalni rad radi po zakonu plemena i da ga tako diskriminišu - rekao je ranije izvor Kurira navodeći da je svoje postupke M. J. pokušao da opravda optužujući Centar za nepostupanje.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track