MONSTRUM NAMAMIO, SILOVAO, DO SMRTI TUKAO MALENU ANĐELINU: Vladica zverski ubio detence (3), pa se vratio na slavlje BOLNO SEĆANJE
Foto: Privatna Arhiva

zločin koji je šokirao Srbiju 2016. godine

MONSTRUM NAMAMIO, SILOVAO, DO SMRTI TUKAO MALENU ANĐELINU: Vladica zverski ubio detence (3), pa se vratio na slavlje BOLNO SEĆANJE

Crna Hronika -

Tačno pre šest godina dogodio se zverski zločin koji je šokirao Srbiju, kada je Vladica Rajković (34) iz sela Vratarnica kod Zaječara, oteo s rođendana svoju komšinicu Anđelinu Stefanović (3), silovao je, a potom i ubio.

Podsetimo, tog 9. jula 2016. Vladica je bio na rođendanu kod deteta svog brata. Uzeo je Anđelinu za ruku i rekao da je vodi u šetnju. Niko od prisutnih nije ni pomislio da bi moglo da se dogodi nešto loše. Naime, Vladica se na toj proslavi igrao s decom, dozvoljavao je da ga jašu, šalio se s njima i bio vidno nasmejan.

devojčica umrla u teškim mukama
devojčica umrla u teškim mukama

- Vladica se u jednom trenutku išunjao i odveo žrtvu, kako je kasnije utvrđeno, do potoka u šumi. Tamo ju je zverski silovao, a potom je tukao rukama i nogama, da bi na kraju uzeo kamen i zveski je udarao u glavu - podseća izvor:

- Monstrum se nakon toga okrenuo i otišao kući, a unakaženo telo devojčice ostavio je kraj potoka. Kada je stigao kući, oprao je krvavu garderobu i stavio da se suši na žicu. Nakon toga smireno i u čistoj odeći odlazi na rođendan i nastavlja da pije.

vladica rajković
vladica rajkovićfoto: Privatna Arhiva

Ubrzo Anđelinina majka primećuje da je nema i prisutni na proslavu počinju da je traže. Meštani sela se uključuju, ali i policija.

- Devojčicin ujak primetio je da se Vladica presvukao i uvatio ga za kragnu i pitao gde je ona, ali je Vladica davao nepovezane odgovore. Policija je uhapsila Rajkovića i on je priznao zločin i odveo inspektore na mesto zločina - navodi naš sagovornik.

hapšenje vladice rajkovića ubrzo nakon zločina
hapšenje vladice rajkovića ubrzo nakon zločina

- Detetov leš bio je skroz neprepoznatljiv, vidljive su bile stravične povrede, a glava trogodišnje devojčice bila je smrskana. Surovi ubica tada je šokirao inspektore jer je priznao i da je samo mesec dana ranije ubio komšinicu Draganu Stanković (47), za koju se sumnjalo da je otputovala. Rajković i žrtva su zajedno pili, a onda ju je Vladica zadavio i njeno telo bacio u reku Timok, gde su njeni posmrtni ostaci pronađeni.

fotografija sa rođendana
fotografija sa rođendanafoto: Kurir/ Dragan Ilić/ Privatna Arhiva

Za ova dva zločina Rajković je osuđen na 40 godina zatvora, a na suđenju za ubistvo devojčice bio je staložen, bez emocija i trunke kajanja.

Neutešna majka

Danijela Stefanović, majka tragično preminule Anđeline, prošle godine u potresnoj ispovesti za Kurir nije prestala da plače na pomen njenog imena.

danijela stefanović
danijela stefanovićfoto: Privatna Arhiva

- Sećam se, sredila sam moju Anđelinu kao malu pčelicu, doterala je i napravila joj frizuru i odvela je na prvi rođendan komšijine ćerke, preko puta naše kuće. Nisam slutila tragediju, jer je bila u društvu dece, pod nadzorom roditelja. Moj brat je bio tamo, a gotovo svi gosti su mi bili poznati. Na nesreću, zadesio se tu i rođak slavljenika, Vladica. Moja devojčica bi sada imala osam godina, bila bi đak, a ne da trune pod zemljom, dok se zlikovac baškari u zatvoru - jedva je tada izgovorila Danijela, pa nastavila:

- Žalim što kobnog dana nisam prva stigla do Vladice, da mu ja presudim! Oči bih mu iskopala, a ne da mu odrede 40 godina robije, pa da ga puste zbog navodnog dobrog vladanja.

Majka je tada rekla i da joj je ubistvom ćerke zauvek iščupano srce iz grudi:

- Anđelina mi je doživotna rana. Često je sanjam. Vidim je onako lepršavo obučenu, kako je otišla na to fatalno rođendansko slavlje. Trčkara oko mene, pruža mi ruke i hoće negde da me vodi. Najradije bih pošla s njom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track