Jakovljević: Napad na mene je napad srpske institucije

Jakovljević: Napad na mene je napad srpske institucije

Crna Hronika -
Direktor zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici ocenio da postoje pritisci kako bi bile ukinute srpske institucije na severu Kosova i da je Zdrastveni centar u Kosovskoj Mitrovici stožer tih institucija

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, dr Milan Jakovljević, u čije dvorište kuće u Zvečanu je sinoć bačena bomba, ocenio je danas da se radi o napadu na tu zdravstvenu ustanovu, a ne na njegovu porodicu.

Jakovljević je ocenio da postoje pritisci kako bi bile ukinute srpske institucije na severu Kosova i da je Zdrastveni centar u Kosovskoj Mitrovici stožer tih institucija.

"Mislim da nije po sredi napad na mene i moju porodicu, već da se radi o napadu na ovu instituciju. Moja porodica je napadnuta zato što sam ja direktor Zdravstvenog centra", ocenio je Jakovljević.

On je na konferenciji za novinare takođe podsetio da je njegova supruga predsednica suda i da bombaški napad koji se sinoć dogodio vidi kao pokušaj da se slome srpske institucije u ovom delu Kosova.

Jakovljević je takođe saopštio da je jutros u Zvečanu napadnut sin načelnika hirurgije Radimira Jankovića ocenivši da je očigledno, kako je kazao, počeo serijski napad na najuglednije lekare mitrovičke bolnice sa ciljem da se zaplaše i oteraju sa Kosova.

Povodom najnovjeg incidenta održan je sastanak sindikata Zdrastvenog centra, kolegijum lekara bolnice i konsultacije upravnog odbora, nakon čega je zaključeno da lekare ništa neće uplašiti i uzdrmati i da ostaju da žive i rade na Kosovu.

U dvorište porodične kuće dr Milana Jakovljevića u Zvečanu kasno sinoć bačena je ručna bomba koja je izazvala oštećenja na kući i njegovom automobilu koji je bio parkiran u dvorištu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja