UPERIO PIŠTOLJ U RAJKA PA REKAO DAJ SVE ŠTO IMAŠ Užički zlatar odbranio radnju, razoružao ga kao na filmu, u par poteza
Ilustracija, Foto: Damir Dervišagić, Ilustracija

uhapšen sat vremena kasnije

UPERIO PIŠTOLJ U RAJKA PA REKAO DAJ SVE ŠTO IMAŠ Užički zlatar odbranio radnju, razoružao ga kao na filmu, u par poteza

Crna Hronika -

UŽICE - U jednoj od užičkih zlatara došlo je do incidenta kada je muškarac (39) upao u poslovni objekat i pod pretnjom pištoljem od vlasnika zatražio da mu preda novac i zlato.

"Vlasnik zlatare pružio mu je otpor i uspeo da uzme pištolj, za koji se ispostavilo da je lažni. Nakon čega se razbojnik dao u beg", kaže za RINU izvor upoznat sa slučajem.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Carina Srbije

Slučaj je odmah prijavljen policiji, a brzom akcijom razbojnik je prvo identifikovan, a zatim i uhapšen sat vremena kasnije. On je osumnjičen da je izvršio razbojništvo u pokušaju. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, i, uz krivičnu prijavu, biće priveden osnovnom javnom tužiocu u Užicu.

Naime, užička policija uhapsila je sinoć muškarca iz Priboja koji je nešto ranije pokušao da opljačka zlataru u centru grada, ali ga je u tome sprečio vlasnik radnje Rajko Dabović koji ga je savladao i oteo mu, kako se ispostavilo, plastični pištolj.

Snimak neuspele pljačke snimile su sigurnosne kamere.

Nešto ispred 19 sati u zlataru u centru Užica uleteo je muškarac koji je za sobom snažno zatvorio vrata, potegao vernu repliku pištolja i Daboviću koji se sam nalazio unutra naredio: "Daj sve to što imaš".

Dabović ne da se nije povinovao pljačkašu već je hrabro krenuo pravo na njega. U tim trenucima uopšte ne znajući da je pištolj od plastike, jer je, kako kaže, izgledao kao pravi, izašao je iza pulta, ščepao razbojnika i posle nekoliko sekundi uspeo da mu otme oružje. Nemajući kuda, Pribojac se okrenuo i pobegao ulicom glavom bez obzira.

Shvativši da je pištolj od plastike Rajko Dabović ga je polomio rukama.

Uz pomoć kamera počinilac je ubrzo identifikovan i uhapšen, a utvrđeno je da je pre upada u Dabovićevu zlataru ulazio i u obližnju prodavnicu kozmetičke robe gde se navodno nešto raspitivao.

Kurir.rs/RINA/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track