VOLIM JE I TAKO MRTVU I ZGRČENU Darijan je brutalno ubio manekenku iz NS, umrla u nesnošljivim bolovima! Ovako se BRANIO monstrum
Foto: Facebook/Youtube printscreen

jedan od najjezivijih zločina

VOLIM JE I TAKO MRTVU I ZGRČENU Darijan je brutalno ubio manekenku iz NS, umrla u nesnošljivim bolovima! Ovako se BRANIO monstrum

Crna Hronika -

Kao bomba odjeknula je vest da je svirepo ubijena manekenka iz Novog Sada Vladislava Červenko (tada 25 godina). Te 2012. godine policija je ostala u šoku kada je zakoračila u stan u Fruškogorskoj 6 u naselju Liman: telo nesrećne devojke bilo je na podu, pretučena do neprepoznatljivosti. Na sve strane bilo je krvi. Na telu su pronađene mnogobrojne povrede, koje su nanete tupim predmetom.

- Na telu su vidljive brojne povrede, a dokazi ukazuju da se ubistvo dogodilo juče tokom popodneva - rekao je samo dan kasnije istražni sudija Višeg suda Miroslav Alimpić i naglasio da je telo poslato na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu.

Osumnjičeni za ovo svirepo ubistvo bio je njen momak Darijan Musić. On na ruci ima istetoviran njen lik, a bio je i fan njene grupe na Fejsbuku.

Ono što je posebno specifično kada je ovaj zločin u pitanju je da je sam Musić priznao zločin na ovoj društvenoj mreži. On je napisao da mu cilj nije bio da ubije devojku i da mu je navodno priznala da ga je varala dok je bio u zatvoru. Musić je takođe i pretio da će izvršiti samoubistvo. Međutim, samo par dana kasnije uhapšen je oko 2.30 ujutru u mestu PatnjikD, između Novog Pazara i Raške. Sumnjalo se da je želeo da pobegne u Crnu Goru. Uspešno je lociran upravo dok je surfovao na Fejsbuku.

- Volim je i tako mrtvu i zgrčenu... Saučešće porodicama što sam to uradio - napisao je on.

Kako je tada otkrio izvor iz policije, na saslušanju mladić je do detalja opisao kako je ubio svoju devojku, ali "sa povremenim prekidom filma. Motiv je bila bolesna ljubomora".

Sahrana novosadske manekenke izazvala je pravu jezu.

- Sestro draga, gde ćeš? Dado, toliko si volela život, a sada si u tom belom sanduku. Sestro moja, nemoj me ostavljati, molim te. Kako ću dalje bez tebe... - odjekivali su krici Tanje Červenko dok je stajala pored kovčega sa telom svoje starije sestre.

Ono što je svima privuklo pažnju jeste žena u povorci. Sa uplakanim prijateljima i članovima porodice stajala je i majka Vladislavinog dželata. Kako su rođaci tada govorili, ona je tu bila uz dozvolu porodice Červenko jer "nije kriva za ono što je monstrum od sina uradio".

- Osećala sam ljudsku obavezu da ispratim Vladislavu, koju sam mnogo volela. Tužna sam što je ugašen njen mladi život. Bila je član naše porodice i nikako ne mogu da opravdam to što joj je moj sin uradio. Zavio je u crno dve familije. Ovo je strašna tragedija. Uvek sam bila u dobrim odnosima sa Dadinom porodicom i pre sahrane sam njenu majku Sašku pitala za dozvolu da dođem i da dam čitulju u novinama - rekla je Borka Musić, majka Darijana Musića za Kurir.

Monstruozan potez koji je razbesneo javnost jeste Musićevo saslušanje. On nije mogao da iznese odbranu jer je psihički potresen zato što je u toku sahrana Vladislave Červenko.

Ubrzo je prebačen iz zatvora na Klisi u bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu - zbog opasnosti da će izvršiti samoubistvo. U toku istrage više puta je transportovan na ove dve lokacije.

Novosadska javnost je sa velikom pažnjom i neizvesnošću isčekivala početak suđenja. Tužilaštvo je tražilo dopunu istrage: nalaze DNK veštačenja sa mesta ubistva, kao i neuropsihijatrijsko veštačenje. Optužnica je podignuta 12. marta 2013. godine.

Kao jedan od svedoka pred sudiju je izvedena i majka optuženog:

- Jednom prilikom rekla sam joj: "Dado, nemoj da se miriš s njim, nemoj da te udari pa da ostaneš mrtva." Ipak su se pomirili... Tog dana kad se desilo ubistvo došla sam u stan i videla da su stvari ispreturane i razbacane. U predsoblju je bila krv... Sin me je ubedio da treba da se vratim na posao i rekao je da se spremaju da idu na put. Tražio mi je pare i dala sam mu 1.000 dinara. Ujutro su me obavestili da je Darijan ubio Dadu - ispričala je tada nesrećna žena.

Sudski veštak dr Radenko Vuković je do detalja opisao manekenkine povrede.

- Povrede joj je naneo palicom, pesnicama, stopalima... Te povrede dovele su do cepanja jetre, preloma više rebara, mnogobrojnih povreda mekog tkiva, krvarenja u trbušnoj duplji.

- Vladislavina jetra je raskidana u više pravaca. U prostor razderotine može da se uvuče pesnica odrasle muške osobe. To ukazuje na to da je optuženi probio jetru udarajući je pesnicama - stoji u obdukcionom nalazu i navodi se da je uzrok smrti masovno unutrašnje krvarenje.

U julu 2013. godine Darijan Musić osuđen je na 35 godina zatvora zbog svirepog ubistva svoje devojke.

Ono što je posebno privlačilo pažnju javnosti bilo je da, uprkos priznanju i preko društvenih mreža kao i pri samom hapšenju, Musić je tokom celog suđenja, ali i u završnoj reči tvrdio da se ne seća da je on ubio Vladislavu i da se oseća nevinim.

- Svega se sećam, samo tog dana ne. Ali s obzirom na medijsku golgotu, na poglede i upiranje prstom u mene, kao i na osnovu optužnice, proizlazi da sam to učinio - rekao je Musić na završnoj reči, a onda i opisao šta je radio pre zločina:

- Dan pre nego što je nastradala popio sam flašu tekile. Kobnog dana ušmrkao sam dve crte kokaina. Uzeo sam metil-fenidat, izgrickao pet tableta "rivotrila". Sećam se i da sam nekog šutnuo. E sad, da li Vladislavu ili nekog njenog švalera, ili pak vrata, toga se ne sećam - pričao je on.

Sudija je sa druge strane bila vrlo jasna: "Umrla je u nesnošljivim bolovima. Zadao joj je najmanje 56 povreda udarajući je nogama i šipkom. Slomio joj je skoro svako rebro, rascepao jetru... Sve to dok je bila živa. Umirala je desetak minuta u velikim bolovima. Nema olakšavajuće okolnosti za ovakvo ubistvo". Kad ju je ubio, Musić je gasio cigarete po njenom telu, a zatim joj nožem urezao svoj datum rođenja.

- Đavo je uvek bio na prvom mestu za svako zlo. E sad više nije. Sad sam ja prvi, a đavo je na drugom mestu. Pitam se da li mene sad čeka lomača - rekao je Musić obraćajući se direktno sudiji.

A onda ŠOK! U februaru 2014. godine presuda za ovo ubistvo je UKINUTA! Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio je žalbe branilaca, pa će najavljeno da će Musiću ponovo biti suđeno pred Višim sudom. Tom prilikom su istakli da će se do nove presude mladić nalaziti iza rešetaka.

Vladislavin otac Edmund Červenko uspeo je da izgovori samo jednu rečenicu: "Da li to mene država podstiče da uzmem pravdu u svoje ruke?"

Na ponovljenom suđenju, Musić je napravio skandal. Tražio je odlaganje, a kako je otkrila psihijatar dr Snežana Popov, iz KPZ Sremska Mitrovica dobijena je informacija da je on u petak ujutro samovoljno odbio da primi insulin, koji inače prima šest puta dnevno.

- Teško mi je da pogledam u oči Vladislavinu majku... Pre sedam godina sam joj zahvaljivao što je rodila ćerku za mene, a sad sam je ubio - bile su reči koje je izgovarao.

U junu 2014. godine Musiću je izrečena nova presuda - osuđen je na 40 godina zatvora, zbog teškog ubistva na svirep način i s umišljajem. Darijan nije prisustvovao izricanju, ali je u završnoj reči rekao:

- Molim vas da me oslobodite da ne prisustvujem izricanju presude. Ja sam sebe osudio na doživotnu tugu i bol. Jer i posle rešetaka i žice Dada se ni tada neće pojaviti.

Kurir.rs/Srbijadanas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja