PEDOFIL SE UBIO, DEVOJČICA (13) POPILA ŠAKU LEKOVA: Novi jezivi detalji o seksualnom zlostavljanju maloletnice u Gornjem Milanovcu
Foto: Shutterstock

dve godine seksualno zlostavljao žrtvu

PEDOFIL SE UBIO, DEVOJČICA (13) POPILA ŠAKU LEKOVA: Novi jezivi detalji o seksualnom zlostavljanju maloletnice u Gornjem Milanovcu

Crna Hronika -

Ono što je posebno zgrozilo javnost je da je, navodno, majka žrtve, znala za zlostavljanje, a to se, saznajemo iz istrage, moglo naslutiti i po tome što ona tokom istrage nije želela da sarađuje sa policijom i istražiteljima

Osuđeni Radoslav K. (58) iz Gornjeg Milanovca, za koga je utvrđeno da je pune dve godine seksualno zlostavljao trinaestogodišnju devojčicu iz istog grada, u ponedeljak je izvršio samoubistvo.

On je pucao u sebe iz lovačke puške u kući u Kalimanićima, selu u kojem je boravio sa nanogvicom, čekajući da bude sproveden u zatvor na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od šest godina. Kako se nezvanično saznaje, dan ranije je samoubistvo pokušala i žrtva zlostavljanja - trinaestogodišnja devojčica, koja je popila šaku lekova ali, srećom, lekari su uspeli da joj spasu život.

Prema saznanjima, sve vreme istražnog postupka, a i kasnije dok je bio u pritvoru, pedofil je nalazio način da bude u posrednom kontaktu sa žrtvom. Nakon što je iz pritvora sproveden u roditeljsku kuću u obližnjem selu, gde je trebalo da bude pod nadzorom do odlaska u zatvor, devojčica je taksijem dolazila kod njega.

- Istragom smo došli do dokaza da je devojčica, nakon što je njen zlostavljač napustio istražno odeljenje Okružnog zatvora u Čačku, taksijem odlazila kod njega u kuću, gde je boravio čekajući da bude sproveden u zatvor - kaže izvor blizak istrazi. - Milanovački Centar za socijalni rad takođe je raspolagao tom informacijom i zajedničkim radom sa policijom pokušavali su da zlostavljača "uhvate na delu".

Nepoznanica je kako je zlostavljač stupio u kontakt sa žrtvom, kao i to odakle mu oružje kojim se ubio. Procedura nalaže da se detaljno pregleda objekat i prostor u kojem boravi lice u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom, što je i učinjeno. Pretpostavlja se da mu je oružje neko naknadno doneo.

Ono što je posebno zgrozilo javnost je da je, navodno, majka žrtve, znala za zlostavljanje, a to se, saznajemo iz istrage, moglo naslutiti i po tome što ona tokom istrage nije želela da sarađuje sa policijom i istražiteljima, te da je čak davala podršku zlostavljaču koga poznaje od detinjstva.

U SELU GA SVI IZBEGAVALI

Za nekoliko dana Radoslav K. je trebalo da ide u zatvor za izdržavanje šestogodišnje kazne.

Njegovi rođaci i komšije kažu da je bio čudan i da je i ranije imao problema sa ženskim osobama i da ga je zbog toga celo selo izbegavalo.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track