IDENTIFIKOVAN UBICA ŠAKOVIĆA: Svi detalji pripreme mafijaške likvidacije u Budvi! Evo šta je vođa škaljaraca radio kobnog dana
Foto: Printscreen YT, Printscreen Vijesti.me

zna se i ko su pomagači

IDENTIFIKOVAN UBICA ŠAKOVIĆA: Svi detalji pripreme mafijaške likvidacije u Budvi! Evo šta je vođa škaljaraca radio kobnog dana

Crna Hronika -

Crnogorska policija i Više tužilaštvo identifikovali su ubicu Milića Minje Šakovića, navodnog vođe podgoričkog ogranka škaljarskog kriminalnog klana.

U toku je potera za ubicom i njegovim pomagačima, prenose "Vijesti".

Mafijaška likvidacija dogodila se 17. juna oko 23.30 časova ispod zidina budvanskog Starog grada.

Izvor iz bezbednosnog sektora rekao je juče da su utvrdili ko su pomagači ubice, koji su u jednoj podgoričkoj prodavnici kupili električni trotinet korišćen u pripremi zločina. U trag su im ušli nakon što su uvezali snimke sa nadzornih kamera postavljenih u glavnom gradu.

Prevozno sredstvo koje su nabavili ubici, pronađeno je u "štek stanu" iz kog je egzekutor nadgledao Šakovića.

Milić Minja Šaković
Milić Minja Šakovićfoto: Printscreen/Vijesti

U tom stanu, između ostalog, inspektori su pronašli žensku periku, garderobu koju je koristio, više pari hirurških rukavica, ostatke hrane, opuške i lične stvari... Osim toga, istražitelji su pronašli i zavoj kojim je obmotavao desnu nogu dok se kretao Budvom - jedno od mogućih objašnjenja je da je njime pokrio tetovažu, a time i otežao da ga neko prepozna.

U tom stanu pronašli su i žensku garderobu koju je ubica oblačio dok je prerušen u ženu nagledao Šakovića, ali i kačket koji je ubica nosio sat pre likvidacije, dok se, kako se veruje, pripremao za ubistvo.

Na svim tim stvarima ostalo je mnoštvo bioloških tragova i otisaka, koji su im olakšali istragu.

Izuzimajući snimke sa nadzornih kamera u Budvi, inepektori su došli i do jednog, izuzetog sa objekta udaljenog stotinak metara od terase kafića u kom je Šaković ubijen.

Na tom snimku vide se ubica koji oko 22.30 sati šeta Starim gradom obučen u teksas bermude, belu košulju dugih rukava, s plavim kačketom na glavi, crno-belim patikama i bež ženskom torbicom...

Navodno i tada je nadgledao Podgoričanina i osmatrao teren.

Torbica koju je nosio sat pre ubistva bila je preko njegovog ramena i kada je prišao stolu za kojim je s prijateljima sedeo jedan od šefova škaljarskog kriminalnog klana i u njega ispalio šest hitaca.

Izvor iz istrage kazao je da je egzekutor nakon ubistva dva puta pucao uvis, što je napravilo pometnju koja mu je pomogla da pobegne. Tokom bj+ekstva ispala mu je torbica u kojoj su policajci pronašli i pištolj.

Taj sagovornik ranije je opisao ubicu kao golobradog muškarca starog oko 35 godina i visokog oko 170 centimetara, koji je na sebi imao belu košulju dugih rukava, beli kačket, blede farmerke i crne patike.

Milić Šaković
foto: Printscreen Vijesti.me

Uprava policije ni Više državno tužilaštvo nisu se javno oglašavali povodom rasvetljavanja ubistva Šakovića.

Da istraga ide u dobrom pravcu, početkom jula saopštio je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić, koji je tada i najavio da će nadležni "vrlo brzo imati konkretne rezultate".

Šef podgoričkog ogranka škaljarskog klana ubijen je svega nekoliko sati nakon što je u Budvu stigao iz Podgorice.

Istražitelji su tokom istrage dobili precizne informacije sa kim se Šaković sreo nakon što je stigao u Budvu, šta je radio i gde je boravio.

Navodno, u Budvu je stigao oko 15 sati i odmah se u restoranu "The Old Fisherman’s Pub" sreo sa svojim mlađim bratom Novakom, a potom je otišao u restoran "Hemingvej", gde je sedeo sa prijateljem E. R.

Inspektori su utvrdili da je Šaković, nešto kasnije, sa bratom otišao na bazen hotela "Avala", gde im se oko 18 sati pridružio Đ. I. Mlađi Šaković tada je otišao kući, a pokojni Milić Šaković i Đ. I. ostali su na bazenu neko vreme, nakon čega je i Podgoričanin otišao u stan u kom je boravio.

Inspektori sumnjaju da je egzekutoru javljeno da je Šaković oko 22 sata izašao iz stana, zbog čega su i proveravali da li se na snimcima nadzornih kamera sa tog objekta vidi da li ga je neko nadzirao u noći 17. juna.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja