ŠKALJARCI NA KRFU IZREŠETANI SA 29 METAKA: Tela pronašla maserka, a evo ko je osumnjičen za krvavu sačekušu ispred LUKSUZNE vile
Foto: MUP RS, Corfupress

na današnji dan pre dve godine

ŠKALJARCI NA KRFU IZREŠETANI SA 29 METAKA: Tela pronašla maserka, a evo ko je osumnjičen za krvavu sačekušu ispred LUKSUZNE vile

Crna Hronika -

Na današnji dan pre dve godine na grčkom ostrvu Krf ubijeni su visokopozicionirani pripadnici škaljarskog klana Alan Kožar i Damir Hadžić.

Škaljarci nisu ni izašli iz kola ispred svoje luksuzne vile, a egzekutori su ih izrešetali sa 29 metaka. Tada su pogođeni u glavu, ruke, noge i stomak. Njihova tela pronašla je maserka koja je trebalo da ih masira nakon što dođu sa plaže.

Alan Kožar, Damir Hadžić
foto: MUP RS

Tada su kod njih nađena lažna dokumenta. Putovali su sa pasošem Slovenije - Kožar pod imenom Robert Bitenc, a Hadžić pod imenom Martin Pospišek.

"Zatečeni su u lokvi krvi, a u automobilu su imali oružje, međutim, nisu stigli da ga upotrebe. Ubijeni su bukvalno u nekoliko sekundi. Svi dokazi ukazuju da su ih ubice pratile, znale gde borave i kakve su im navike, zaskočile su ih čim su zaustavili automobilom. Nisu stigli ni ručnu kočnicu da povuku, već su bili mrtvi", preneli su mediji ranije izjavu iz grčke policije.

Prethodno iste godine, u januaru 2020, takođe u Grčkoj, i to u Atini, ubijena su još dvojica škaljaraca, Igor Dedović i Stevan Stamatović. Oni su likvidirani dok su večerali sa suprugama i decom u jednom restoranu. U restoran su ušetala četiri muškarca. Prišli su stolu, rasporedili se oko njega, izgovorili nekoliko reči na srpskom jeziku, a potom otvorili vatru. Dvostruko ubistvo dogodilo se naočigled brojnih očevidaca, izvršioce su snimile kamere.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je pre nešto više od mesec dana izjavio da "da je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića odgovorna za četri ubistva u Grčkoj".

Nikola Vušović
Nikola Vušovićfoto: Printscreen
Velko Belivuk, Marko Miljković i Ljubomir Lainović
Velko Belivuk, Marko Miljković i Ljubomir Lainovićfoto: Marina Lopičić, Ana Paunković, Stefan Stojanović, Privatna Arhiva

Prema nezvaničnim informacijama, naručilac likvidacija je vođa škaljarskog klana Radoje Zvicer, a proverava se da li su među četvoricom likvidatora bili Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara ili Ćopavi, koji je navodno trebalo da nasledi Belivuka, i Ljubomir Lainović, inače sin ubijenog Branislava Lainovića Dugog. Inače, Vušović je nadimak Ćopavi dobio nakon što ga je Lazar Vukićević, koji je ubijen u "klanici" u Ritopeku - ranio u nogu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track