ZVICER TRAŽIO MIŠINU GLAVU? Novi detalji iz istrage ubistva advokata Ognjanovića EGZEKUTORI PLAĆENI 50.000 EVRA
Foto: Marina Lopičić

pratili ga danima

ZVICER TRAŽIO MIŠINU GLAVU? Novi detalji iz istrage ubistva advokata Ognjanovića EGZEKUTORI PLAĆENI 50.000 EVRA

Crna Hronika -

Odbegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, za kojim je i Srbija raspisala međunarodnu poternicu, prema nezvaničnim informacijama naručio je i platio ubistvo beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Za organizaciju zločina navodno je bio zadužen kriminalac Darko Elez, koji je angažovao dvojicu izvršilaca, od kojih je jedan bio direktni egzekutor. Obojici je isplaćeno po 50.000 evra, a nije poznato koliko je Elez uzeo, ali se nagađa da je reč o nekoliko stotina hiljada evra.

Ovo su poslednja saznanja iz istrage o zločinu počinjenom pre četiri godine u Novom Beogradu. Policijska saznanja navode da bi Elez mogao da progovori o egzekuciji počinjenoj 28. jula 2018. u Novom Beogradu jer su prikupljeni operativni podaci pokazali da je upleten u ovaj zločin i to kao organizator!

Elez je navodno sedam dana pratio advokata u Obrenovcu ukradenim "golfom 5" kako bi mu "skenirao" navike i pripremio likvidaciju. Ono što dodatno komplikuje celu istragu je činjenica da je tih dana Ognjanović bio i pod budnim okom policije koja ga je pratila i prisluškivala.

Radoje Zvicer
foto: detective-info.com.ua

Ognjanović je praćen i prisluškivan, kako se to opravdavalo u javnosti, jer je bio blizak sa Lukom Bojovićem i Filipom Koraćem. Upravo su, međutim, njihovi ljudi tih meseci ubijani na ulicama Beograda, a na kraju je ubijen i sam advokat.

Kako je objašnjeno to što pripadnici MUP Srbije koji su "opservirali" Ognjanovića nisu primetili ništa - pa čak ni tog kobnog popodneva u novobeogradskom Bloku 23 kad je ubijen nadomak njegovog porodičnog praga?

Znao da ga prate

Advokat Miša Ognjanović znao je da ga prate. O tome je razgovarao i sa svojom koleginicom advokatom Zorom Dobričanin Nikodinović.

- Videla sam se sa Mišom 18. jula i tada mi je rekao: "Ne znam više da li me prate kriminalci ili policajci. Kad se vratim s odmora, moram nešto da preduzmem jer je neizdrživo" - ispričala je poznata beogradska advokatica.

Dodaje da je posle ubistva pokušala da sazna da li je zaista bio praćen od stane policije.

- Četiri dana posle ubistva tražila sam da se ispita da li je praćen i prisluškivan i da li to možda ima veze sa njegovim ubistvom, ali su nam vrata svuda bila zatvorena - rekla je advokatica.

- U momentu kad se policijska ekipa, koja ga je pratila, povukla sa terena i kad se očekivao dolazak druge grupe, Ognjanović je ubijen. Ova druga ekipa, koja je trebalo da stigne ispred Ognjanovićeve zgrade i da preuzme sledeću smenu i prati ga, povučena je uz objašnjenje da ima drugi, preči zadatak - navodilo se posle ubistva.

Elez ima informacije

Darko Elez je nekoliko puta ispitivan u zatvoru u Bosni i Hercegovini o mučkoj likvidaciji beogradskog advokata, ali i o drugim zločinima za koje postoje operativne informacije da ima saznanja.

Trenutno izdržava kaznu od 15 godina posle sklapanja sporazuma sa tamošnjim tužilaštvom. Interesantno je da ga taj "pakt" sa tužiocem BiH obavezuje i na saradnju sa istražnim organima Srbije.

Istraga se u ovom trenutku bavi i time da li je Elez koristio svoje kontakte sa određenim pripadnicima MUP Srbije kako bi dobijao podatke o potencijalnim metama za čije je smaknuće uzeo novac. Ko je koga tu iskorišćavao i za koja (ne)dela znaće se posle rasvetljavanja ubistva beogradskog advokata.

Jedno vreme je kružila priča da je Ognjanovića ubio Strahinja Stojanović iz Zemuna, a da ga je na skuteru, kojim je došao do mesta ubistva, dovezao rođeni brat jednog ubijenog vođe navijača.

Stojanović je dve godine kasnije "dignut u vazduh" u Novom Beogradu. Ostalo je do danas nepozanto da li su ta dva zločina povezana i da li je Stojanović neposredni izvršilac ubistva Miše Ognjanovića.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track