EVRIĆI NA G*ZI I TORTA SA TANGAMA ZA BAHATOG CARINSKOG AGENTA! Rasipao se milionima stečenim prevarama, a OVE SLIKE OTKRIVAJU SVE
Foto: Printscreen Facebook

ojadio srpski budžet

EVRIĆI NA G*ZI I TORTA SA TANGAMA ZA BAHATOG CARINSKOG AGENTA! Rasipao se milionima stečenim prevarama, a OVE SLIKE OTKRIVAJU SVE

Crna Hronika -

Aleksandar J. (49), carinski agent modne kompanije C&A, koji je uhapšen zbog sumnje da je carinskim mahinacijama ojadio srpski budžet za više od 750 miliona dinara, odnosno čak 6,4 miliona evra, nijednog trenutka nije skrivao raskoš i luksuz u kom je živeo.

Skupi satovi, luksuzne nekretnine, skupocene "krpice", egzotične destinacije, samo je deo toga što je sebi priuštio, a što su primetili i njegovi prijatelji.

- Izgledaš kao milion evra - poručio je Jandriću na Fejsbuku jedan od prijatelja ispod slike na kojoj se Aleksandar šepuri u firmiranoj garderobi.

Aleksandar Jandrić
Aleksandar Jandrićfoto: Printscreen Facebook

Ako je njegov izgled od milion evra možda tema za raspravu, njegovo javno držanje i ponašanje nije ostavljalo dilemu: odavao je utisak milionera koji se rado hvali luksuznom garderobom, aksesoarom i putovanjima nalik na avanture iz 1.001 noći.

To nije moglo da promakne ni njegovim prijateljima koji su mu za 46. rođendan spremili tortu sa simboličnim motivima: u obliku zategnute ženske zadnjice u tangama, na koju su zalepljene "šuške", odnosno novčanice od 500 evra, te amblemi luksuznih modnih brendova "roleks" i "valentino".

Aleksandar Jandrić
foto: Printscreen Facebook

Osim luks garderobe i još skupljih satova i naočara za sunce - skoro da se čini da nije nosio dvaput iste - on se isticao putovanjima. Skijanje u Austriji, na Kranjskoj gori, Kopaoniku, siti brejk u Parizu i Amsterdamu, brčkanje u Porto Montenegro Yacht Club...

Ipak, posebno mesto u njegovom srcu zauzimaju Turska i Bliski istok, odnosno Emirati, gde je uživao u odmorima nalik pričama iz 1.001 noći.

Na jednoj od slika Jandrić uživa u tanjiru voća posluženom usred bazena u luksuznom rizortu "Regnum Carya" u Turskoj, koji se sastoji od niza vila sa bazenima. Prema dostupnim podacima, 10 dana za dve osobe u ovom odmaralištu u avgustu košta najmanje 10.000 evra.

Aleksandar Jandrić
foto: Printscreen Facebook

On se u Dubaiju opredelio za luksuzni hotel "Atlantis", na samom vrhu Palme Džumejra u Dubaiju. Odmor od 10 dana za dve osobe u ovom hotelu trenutno košta najmanje 5.000 evra.

Osim "Atlantisa", u Dubaiju i susednom Abu Dabiju nije izbegavao poznate fakultativne izlete i atrakcije: plivanje s delfinima, maženje tigrova, skijanje u zatvorenom skijalištu usred tržnog centra "Mall of the Emirates", obilazak hotela Emirates Palace sa baštama na 100 hektara površine...

Do 2016. godine Aleksandar J. ne izgleda glamurozno, a onda se negde u 2017. njegova pojava drastično menja i primetno je da je ugradio blistavo bele zube.

Aleksandar Jandrić
foto: Printscreen Facebook

Sve ovo nije prolazilo neopaženo među Aleksandrovim poznanicima koji nisu krili iznenađenje njegovom transformacijom.

- Brate, al' si se ispeglao - poručuje mu jedan očigledno zatečeni poznanik ispod slike iz marta 2017.

On se sada tereti da je plenom stečenim navodnim carinskim mahinacijama kupovao superluksuzne stanove u Beogradu, od kojih najskuplji košta čak 9.000 evra po kvadratu. Policija je saopštila da je od osumnjičenog zaplenila tri stana u Beogradu i jedno garažno mesto.

Radi se o dva stana u Ulici antifašističke borbe na Novom Beogradu i jednom superluksuznom na 22. spratu ekskluzivne Kule Beograd, u kojoj je imao i garažno mesto koje je takođe zaplenjeno.

1 / 17 Foto: Printscreen Facebook

Stan u Kuli Beograd je u izgradnji i površine je 87 kvadrata. Nalazi se na 22. spratu i, prema oglašenoj ponudi, košta 779.888 evra, tj. 8.965,5 evra po kvadratu. Garažno mesto na istoj, prestižnoj lokaciji košta kao garsonjera u Beogradu - 35.000 evra.

Osumnjičeni A. J. je, kako navode u MUP, koristio logo C&A i sastavio 65 lažnih carinskih deklaracija u kojima je unosio vrednost robe u višestruko nižim iznosima od stvarne vrednosti. Zatim bi ih korišćenjem "kvalifikovanog elektronskog sertifikata" prosleđivao u informacioni sistem Uprave carina i tako bez kontrole okončavao carinski postupak.

- Na taj način on je, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist i prouzrokovao štetu Republici Srbiji u ukupnom iznosu od 750.562.946 dinara - saopštio je MUP.

(Kurir.rs/ Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja