BIO JE ŠLJUKIN DRUG I VELIKA GRADSKA FACA: Berto ubio prijatelja, a kad se povukao iz kriminala, ubijen rafalima na Dorćolu VIDEO
Foto: Petar Đorđević

navršilo se 16 godina

BIO JE ŠLJUKIN DRUG I VELIKA GRADSKA FACA: Berto ubio prijatelja, a kad se povukao iz kriminala, ubijen rafalima na Dorćolu VIDEO

Crna Hronika -

Berto Jovanović (45) ubijen je pre 16 godina u bašti svog kafića "Rekvijem" na Dorćolu.

Berto je bio poznata gradska faca, družio se s mnogim poznatim ličnostima iz sveta biznisa i estrade, ali i sa kriminalcima, ali nikada nije pripadao nijednom klanu. Kažu da se bavio "svim i svačim".

Odrastao je sa Sredojem Šljukićem Šljukom, vođom zvezdarskog klana, koji je ubijen 2002, ali, iako su bili dobri prijatelji, Jovanović nikada nije bio deo Šljukine ekipe. Za Berta se govorilo da radi isključivo sam.

Presudom Okružnog suda u Kragujevcu, Berto je 1995. oslobođen optužbe za ubistvo prijatelja Mlađe Kovačevića, jer je, kako se navodi, ubistvo počinio u nužnoj odbrani.

Advokat Nebojša Pavlović, koji je zastupao Jovanovića, objasnio je kako je došlo do ubistva:

"Jovanović je sa Mlađom Kovačevićem sedeo u jednom kafiću u blizini rezidencije Karađorđevića, u Topoli. Prišao im je Bertov prijatelj, inače poznati sportista. Pozdravljajući se, Berto se poljubio sa njim. Kovačeviću, koji je bio pijan, to je zasmetalo i počeo je da provocira Jovanovića. Kada je Berto ustao da isprati prijatelja sportistu, Kovačević je uzeo pištolj i sedam puta ga drškom udario u glavu. Berto je oteo Kovačeviću pištolj i pucao u njega".

Govorilo se da je Berto izašao iz svih nezakonitih priča posle venčanja sa suprugom Jelicom sa kojom je kasnije dobio dvoje dece, i potpuno se posvetio porodici. Vodio je računa i o vanbračnoj ćerki koju je dobio sa ženom sa kojom je živeo pre venčanja sa Jelicom.

Berto Jovanović
foto: Printscreen/Youtube

Uprkos svemu tome, Berto je likvidiran hicima iz "škorpiona". Na mestu ubistva pronađeno je sedam čaura. Maskirani napadač je Jovanoviću prišao s leđa i ubio ga sa tri rafala.

Nedaleko od mesta zločina policija je pronašla i spaljeni "audi 80" kojim je ubica, u društvu saučesnika, pobegao.

Navodno, ubistvo je izvršeno po "receptu" zemunskog klana da bi se policija navela na pogrešan trag, jer je Berto bio dobar sa "zvezdarcima".

Pričalo se da je motiv ubistva bio dug, ali to nikad nije dokazano.

Ovo ubistvo i dalje nije rešeno.

Prema rečima advokata Pavlovića, Jovanović je odrastao u Ulici majke Jevrosime, u strogom centru Beograda.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track