NA SKUPOCENE SATOVE SPISKAO PRAVO BOGATSTVO: Carinski agent pozirao sa časovnikom koji košta koliko i STAN U BEOGRADU
Foto: Facebook, Printscreen Facebook

AFERA C&A

NA SKUPOCENE SATOVE SPISKAO PRAVO BOGATSTVO: Carinski agent pozirao sa časovnikom koji košta koliko i STAN U BEOGRADU

Crna Hronika -

Carinski agent Aleksandar J., kome je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je državu oštetio za 6,4 miliona evra, osim na luksuzne stanove i skupa putovanja, novac nije žalio ni za kupovinu brendiranih satova, naočara i garderobe!

Prevara

Da podsetimo, Aleksandru J. lisice na ruke stavljene su nakon što je kompanija C&A napustila Srbiju zbog carinske prevare. Ispostavilo se da je za ovu prevaru tešku neverovatna 6,4 miliona evra osumnjičen Aleksandar J., koji je preko firme "Quehenberger Logistics SRB" d.o.o. Šimanovci radio kao carinski agent za C&A.

Aleksandar Jandrić
foto: Printscreen Facebook

Kako je saopštio MUP, sumnja se da je A. J., radeći u Privrednom društvu "Quehenberger Logistics SRB" d. o. o. Šimanovci, od januara 2019. do septembra 2021. iskorišćavanjem statusa odgovornog lica ovlašćenog za nosioca odobrenja PD "C&A moda RS" d.o.o. Beograd, sačinio i overio carinsko-finansijsku dokumentaciju sa neistinitom sadržinom za robu koja je iz Kine dopremana kontejnerski brodom u Luku Rijeka, odakle je posredstvom hrvatskih auto-prevoznika transportovana u Srbiju.

- Aleksandar J. je, osim na tri luksuzna stana, od kojih se jedan nalazi u Kuli B Beograda na vodi, novac trošio i na skupocene satove i naočare. Na fotografijama koje je delio na svom Fejsbuk profilu može se videti da je vlasnik sata brenda "odemar pige - ouk ofšor" (Audemars Piguet - oak offshore), ali i jednog "roleksa" - kaže izvor.

Aleksandar Jandrić, naočare
foto: Facebook

Radio za minimalac

- Vrednost prvog sata je oko 55.000 evra, dok cena "roleksa" nije poznata, jer se ne može jasno videti o kom modelu se radi. Svakako, vrednost ova dva sata jednaka je vrednosti jednog solidnog stana u srpskoj prestonici - zaključuje sagovornik.

Podsetimo, dosadašnja istraga pokazala je da je Aleksandar J. u "Quehenberger Logisticsu SRB" radio za 27.000 dinara, a kada je firma otišla u stečaj zaposlio se u drugom privrednom društvu gde je imao platu 40.000 dinara.

- Osim satova, na njegovim fotografijama se vidi da je vlasnik i više pari sunčanih naočara, a među omiljenim brendovima mu je "dita", čiji jedan model košta čak 1.600 evra. Carinski agent voleo je i lepo da se oblači, pa se na slikama vidi da je neretko nosio modele brendova "živanši" i "balman" - kaže izvor i dodaje da je njegov životni stil u totalnom raskoraku sa zvaničnim prihodima.

Strašno

Bez posla ostalo 135 ljudi

Nakon odlaska kompanije C&A iz Srbije, čak 135 radnika ove firme ostalo je bez posla.

- Zatvaranjem lanca prodavnica na ulici su praktično ostali prodavci, ali i drugi zaposleni u C&A. Među njima ima i samohranih majki, kao i ljudi kojima je ovo bio jedini izvor finansija - navodi izvor.

Kurir.rs/E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track