LILIJANA NESTALA BEZ TRAGA PRE 7 GODINA! NJEN OTAC OČAJAN: Proslavili smo njen rođendan, rekla je da je trudna, a onda je otišla
Foto: Printscreen/Nestali Srbija

misterija

LILIJANA NESTALA BEZ TRAGA PRE 7 GODINA! NJEN OTAC OČAJAN: Proslavili smo njen rođendan, rekla je da je trudna, a onda je otišla

Crna Hronika -

Lilijani Filipović iz sela Grljan kod Zaječara svaki trag se izgubio pre sedam godina, dva dana nakon proslave 34. rođendana, a njen otac Miroslav kaže da za sve ovo vreme nije dobio ni najmanji trag gde se njegova ćerka nalazi. Miroslav Filipović za Kurir kaže da je s ćerkom jedinicom proslavio njen rođendan 25. oktobra 2015. godine.

Proslavili rođendan

- Ispekao sam prase, napravio ručak, častio sam je, dao joj neki novac, baš smo se lepo družili. Ona mi je tada rekla: "Tata, dva dana ću biti odsutna." Dodala je da je u trećem mesecu trudnoće, iako mi pre toga nije govorila da ima momka, ali sam se svakako obradovao unučetu. Nisam se iznenadio kad je dva dana kasnije krenula put Niša - počinje priču Miroslav Filipović:

Lilijana Filipović, Zaječar
foto: Printscreen/Nestali Srbija

- Već 29. oktobra od nje mi je stigla poruka: "Stigla sam, sve je kako treba, bićeš nagrađen i iznenađen zbog ovoga." Nije navela ni gde je stigla, ni kod koga, ništa. Ni pisma ni poruke posle tog dana, nikada je više nisam čuo.

Verujući da se ćerka udala, Miroslav nije insistirao na kontaktu, ali je u maju 2016. godine ipak zaječarskoj policiji prijavio nestanak.

- Bilo mi je čudno što se nikako ne javlja. Ona je i ranije odlazila na dva-tri dana, ali uvek se vraćala. Mislio sam da ne dolazi zbog trudnoće, javiće se kad se porodi, ali to se nije dešavalo - navodi naš sagovornik:

- Posle nestanka primetio sam da je odnela sa sobom zlato vredno 3.500 evra i ključ od kuće koju sam joj poklonio.

Neobično

Prijavila silovanje, pa odustala od gonjenja

Pre misterioznog nestanka, kako tvrdi Miroslav Filipović, njegova ćerka mu je ispričala da ju je silovao jedan meštanin iz sela.

- Otišli smo to da prijavimo policiji, bila je sva isprebijana, odveo sam je i kod lekara, ali je odjednom odustala od gonjenja tog meštanina. Rekla mi je da on ima dvoje dece i da zbog njegove ćerke ne želi da nastavi s postupkom - kaže otac.

Otac navodi da je Lilijanina majka ranije umrla od raka, a da je ćerka nastavila da prima njenu penziju, pošto je i sama obolela.

- Petnaest godina se lečila od anoreksije i bulimije, vodio sam je kod lekara, pakao smo prošli s komisijama i dobila je majčinu penziju. Pokušavao sam da proverim u banci da li ona podiže novac s tog računa, ali mi je rečeno da ne smeju to da mi kažu i da će ostati bez posla ako to urade bez naloga policije. Otišao sam i u policiju, ali istinu nikad saznao nisam. Iz Penzionog fonda su mi rekli da penziju šalju na taj račun sve vreme - kaže Miroslav:

Računi plaćeni

- Međutim, saznao sam da je ona imala dva mobilna telefona koja je kupila kod jednog operatera i da je sva dugovanja koja je imala tamo izmirila, to jest, svakog meseca su plaćani računi. E sad, da li lično ona plaća ili neko drugi, ne znam, kažu mi da ne smeju da mi to kažu - objašnjava očajni otac.

Ništa sumnjivo

Ulazio u ćerkinu kuću

Miroslav Filipović posle ćerkinog nestanka uspeo je da nabavi ključ i uđe u kuću koju joj je poklonio u istom selu.

- U kući ništa nije bilo sumnjivo, zvao sam EPS da isključe struju, plašio sam se da se ne zapali, a kako je u centru sela, da ne napravimo veću štetu - priča otac.

Za ovih sedam godina Miroslav nije dobio ni najmanju dojavu gde bi Lilijana mogla biti.

- Niko mi se nikad nije javio, njene brojeve telefona nemam. Voleo bih da saznam šta se desilo s mojom ćerkom, ona ove godine puni 41, da mi se bar javi da znam da je živa - kaže Filipović.

Kurir.rs/ Jelena Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track