NARKO-VEZA! Radnica BIA i njen muž policajac radili za procenat: EVO KOLIKO PARA SU DOBIJALI OD ZVICERA PO KOKAINSKOJ TURI
Foto: Drustvene Mreže

HAPŠENJE

NARKO-VEZA! Radnica BIA i njen muž policajac radili za procenat: EVO KOLIKO PARA SU DOBIJALI OD ZVICERA PO KOKAINSKOJ TURI

Crna Hronika -

Danijel J., službenik UKP, i njegova žena Dušica J., operativac, osumnjičeni da su odavali službene informacije vođi kavačkog klana, ali i Veljku Belivuku, kao i da su švercovali drogu i prali novac

Službenik Uprave kriminalističke policije (UKP) Danijel J. (41) i njegova supruga Dušica J. (39), inače operativac u BIA, koji su uhapšeni u velikoj akciji Sektora unutrašnje kontrole u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, dovode se u vezu sa odbeglim policajcem iz Crne Gore Ljubomirom Milovićem i Radojem Zvicerom, saznaje Kurir.

Kako se sumnja, oni su učestvovali u švercu kokaina, pranju i prenošenju velikih količina novca iz Holandije u Srbiju i Crnu Goru, a sumnja se i da su poverljive informacije iz istraga odavali Zviceru i kriminalnoj grupi Veljka Belivuka.

Radoje Zvicer, Zorana Jevtić
foto: Privatna arhiva, Zorana Jevtić, Printscreen

Saradnja s Milovićem

Inače, Milović, s kojim su navodno bili u kontaktu, postao je poznat javnosti kada je portal Libertas.me objavio fotografiju na kojoj je s kolegom Petrom Lazovićem, što je nedavno uhapšen u Crnoj Gori kao član kavačkog klana, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i Radojem Zvicerom.

Brojke 2 miliona evra su po turi prenosili iz Holandije u Srbiju i Crnu Goru 30.000 evra bila je zarada uhapšenih po turi prebačenih para 4 osobe uhapšene u velikoj akciji

- Sumnja se da je uhapšeni bračni par, kao i bivši policijski službenik Milivoj K., blisko sarađivao sa kavačkim klanom i Radojem Zvicerom. Operativni podaci ukazuju da su određene podatke u policiji i BIA proveravali i za Veljka Belivuka - otkriva izvor Kurira.

Belivuk je, podsetimo, uhapšen u februaru prošle godine i navodno je blisko sarađivao sa Zvicerom, za kojim je u međuvremenu raspisana poternica. Podsetimo, osim Danijela J., Dušice J., Milivoja K., uhapšen je i Ž. F. (34) iz Aranđelovca. Oni se sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije. Osim toga, kako otkriva izvor Kurira, sumnja se da je bračni par sa bivšim policajcem Milivojem K. imao zadatak da za vođu kavačkog klana prebacuje novac iz Holandije u Srbiju i Crnu Goru.

BIA, MUP, Bračni Par
foto: Drustvene Mreže

- Sumnja se da je njima, pored trgovine kokainom, jedan od prioritetnih zadataka bio da bezbedno prebacuju pare. Operativne informacije ukazuju da su po turi prenosili 1,5 do dva miliona evra, i za to uzimali proviziju od 1,5 odsto. Po turi su, praktično, uzimali oko 30.000 evra - otkriva izvor Kurira upućen u istragu.

Članovi grupe Bivši policajac i kamiondžija Milivoj K., bivši policajac, koji je uhapšen kao član ove kriminalne grupe, sumnjiči se da je učestvovao u organizaciji krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike, prikupljanju novca od prodate opojne droge, ali i u transportu novca iz Srbije u Crnu Goru. Deo novca stečenog od prodaje kokaina ulagao je u izgradnju nekretnina na teritoriji Srbije i Crne Gore. Inače, bivši policajac navodno je bio hapšen i 2010, i to zbog preprodaje pištolja, a tada se spekulisalo da radi kao pripadnik obezbeđenja u lokalima. - Osumnjičeni Ž. F., kao vozač u međunarodnom teretnom transportu, novac od prodaje kokaina transportovao je iz Evropske unije u Srbiju i Crnu Goru - potvrđeno je iz MUP.

BIA, MUP, Bračni Par
foto: Drustvene Mreže

Provere kroz baze o istragama

Istražitelji sumnjaju i da su Danijel J. i njegova supruga Danijela, kao operativci u MUP Srbije i BIA, zloupotrebljavali službeni položaj tako što su Zvicerovoj i Belivukovoj grupi proveravali podatke kroz baze o istragama.

- Vršili su, kako se sumnja, provere kroz baze podataka MUP, pribavljali podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke neovlašćeno saopštavali ostalim članovima kriminalne grupe. Danijel J. sumnjiči se i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje EU - dodaje sagovornik.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track