OVO DO SADA NISTE ZNALI O KNELETU: Bivši inspektor šokirao detaljima iz života Kneževića, EVO OD ČEGA JE BOLOVAO, KO GA JE UBIO...
Foto: Kurir Televizija, Vladimir Šporčić

sinonim dizel generacije

OVO DO SADA NISTE ZNALI O KNELETU: Bivši inspektor šokirao detaljima iz života Kneževića, EVO OD ČEGA JE BOLOVAO, KO GA JE UBIO...

Crna Hronika -

Večito pitanje - da li je Aleksandar Knežević Knele bio običan bahati kriminalac u povoju o kom je stvoren nezasluženi mit ili je, kako neki navode, bio legenda beogradskog asfalta.

Da je bio harizmatičan i naočit, to mnogi ne spore, ali su njegovo ponašanje, ubistvo i preran odlazak teme koje godinama kasnije još uvek intrigiraju domaću javnost.

Knežević je počeo da se eksponira veoma rano, kao pripadnik Voždovačkog klana i nikada nije osuđivan. A rano je i izgubio život, 1992. godine. Imao je samo 21 godinu.

 Žarko Popović
Žarko Popovićfoto: Printscreen/TV Pink

Za nekadašnjeg policijskog inspektora i šefa Odseka za krvne delikte beogradske policije Žarka Popovića Popa nema dileme - Knele je bio uličar i siledžija!

- Ko njega veliča i čega je on bio legenda?! Knele je bio najobičniji uličar i siledžija i ništa drugo, a tako je i završio - počeo je Popović svoju priču o Kneževiću gostujući u emsiji Balkan info kanala.

Popović kaže da je Knežević na neki način produkt teškog vremena koje je zadesilo tadašnju državu.

- U to vreme bila je kriza, subkultura je bila u naletu, turbo-folk muzika... Njega nije služba napravila, on je dečko bio bolestan - kaže Popović i dodaje:

- Meni je žao tog dečka, on je bio dobar momak, ali je kao dete preležao dva teška meningitisa što je ostavilo posledice po njegovo mentalno zdravlje, na njegov temperament i ponašanje - tvrdi Popović.

Aleksandar Knežević Knele
Aleksandar Knežević Knelefoto: Stefan Jokić

Kako kaže, Knele je bio neartikulisan, zbog čega je i izgubio glavu.

- On nije znao da se iskontroliše. Nije imao meru, prema svima je imao isti stav, a to ne može. Imao je dobru dušu, kao drug i kao prijatelj, ali je preterivao u nekim stvarima, nije znao da se zaustavi na vreme i zbog toga je prerano izgubio glavu - kaže Popović.

Na pitanje da li zna ko je ubio Kneževića, da se u tom smislu pominju Miša Cvetinović, kao i Darko Ašanin, bivši inspektor kaže:

- Čuo sam pouzdanu priču da ga je ubio Darko Ašanin, a za Cvetinovića pouzdano znam da je ubio Darka Stanojevića u Štutgartu - zaključuje Popović.

Aleksandar Knežević, Aleksandar Knežević Knele, Knele
foto: Stefan Jokić

Podsetimo, Darko Stanojević je spominjan kao Kneletov nerazdvojni drug i jedan od retkih kojima je Knele verovao. Kako se spekuliše, navodno je upravo Darko pokucao na Kneletova vrata onog dana kada je ubijen.

Knele je, navodno, otvorio vrata svom drugu, ne znajući da atentatori drže Darka na nišanu. Kako se priča, Knele je tada nesvesno zajedno sa Darkom u sobu pustio i svoje ubice.

Kako je Kneletov otac ispričao, pokušavao je da posle toga dođe do Darka i čuje istinu, ali je Stanojević otišao u Nemačku gde je ubrzo ubijen, objavljeno je na Fejsbuk stranici Legende devedesetih.

(Kurir.rs/ Balkan info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track