SVAKA MARJANOVIĆEVA TETOVAŽA IMA PORUKU: Ubijenoj supruzi posvetio je jednu na posebnom mestu, a ova uteruje strah u kosti! FOTO
Foto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva

privlače pažnju

SVAKA MARJANOVIĆEVA TETOVAŽA IMA PORUKU: Ubijenoj supruzi posvetio je jednu na posebnom mestu, a ova uteruje strah u kosti! FOTO

Crna Hronika -

Zoran Marjanović, koji je osuđen na 40 godina za ubistvo supruge Jelene Marjanović privlačio je pažnju između ostalog i svojim mnogobrojnim tetovažama.

Naime suprug ubijene pevačice ima tetovaže ispod oka, na obe ruke i na vratu. Kako je svojevremeno otkrio medijima, svaka tetovaža ima posebno značenje, a jednu od njih posvetio je svojoj pokojnoj supruzi. Marjanović je na jagodici, tik ispod desnog oka istetovirao krilo anđela, a koje ima više značenja.

Zoran Marjanović
foto: Zorana Jevtić

- Ono predstavlja slobodu i pokret! Ako imate krila, vas niko ne poseduje, vi ste ono što želite da budete i gde to želite. Međutim, neki smatraju da tetovaža krila asociraju i na osobu koju ste voleli, a koja je preminula, predstavljaju vašu veru, podsećaju vas da umete da se izborite sa svim strahovima i preprekama. Ono predstavlja gubitak voljene osobe i neprolaznu tugu za njom - rekao je svojevremeno Marjanović.

Govoreći o tetovaži na vratu, objasnio je da je reč o crtežu zmajeva. Prema njegovim rečima Red zmajeva simbolizuje pobedu Svetog Đorđa nad aždajom, odnosno nad svim zlom.

Inače, Viteški red Zmaja osnovao je 1408. ugarski kralj. Red je za zaštitnike izabrao Svetog Đorđa i Svetu Margaretu, a razlog osnivanja bio je zaštita hrišćanske Evrope. Počasno mesto (prvi među jednakima) među 24 najdostojnija evropska viteza tog doba pripalo je Despotu Stefanu Lazareviću.

Suprug ubijene pevačice na rukama je istetovirao "ono što mu pruža snagu u teškom periodu kroz koji prolazi".

- Na levom ramenu imam našeg srpskog viteza koji životom brani pravoslavlje i neprijateljske strele koje ga promašuju - pojasnio je on.

Na desnom ramenu Zoran ima srpski grb, a ispod njega škorpiona.

- On simbolizuje "ne diramo vas - ne dirajte nas", dok se u vrhu ruke nalazi taktička snajperska končanica mog optičkog nišana" - rekao nam je Marjanović, koji je ranije trenirao streljaštvo.

- Moje tetovaže su patriotskog karaktera i simbolizuju spremnost za borbu u odbrani nedužnih, pravednih i slabijih. Nedužan sam prošao čitav pakao i rešen sam da život posvetim borbi gde ću štititi nedužne, pogotovo ako nam neko takne crkve, svetinje i pravoslavne vernike. Ako treba i da stradam u toj borbi, bila bi mi čast i moram da napomenem da ima nas dovoljno - objasnio je Zoran jednom prilikom.

Kurir.rs/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja