Najnovije vesti

SRPKINJA S OCEM IZVELA FILMSKU PREVARU: Ovo je Dijana Rosa koja je u bekstvu! Ojadila bogatu Brazilku za 142 MILIONA EVRA! (FOTO)
Foto: Civil Police of Rio de Janeiro State

prevarantska akcija

SRPKINJA S OCEM IZVELA FILMSKU PREVARU: Ovo je Dijana Rosa koja je u bekstvu! Ojadila bogatu Brazilku za 142 MILIONA EVRA! (FOTO)

Crna Hronika

Brazilka Sabin kol Bogisi (48) osumnjičena je da je sa Srpkinjom Dijanom Rosom Vuletić, koja se predstavljala kao vidovnjakinja, iznudila od svoje majke novac, umetnine i nakit u vrednosti od čak 142.42 miliona evra!

Srpkinja Dijana Rosa Vuletić i njen otac Slavko Vuletić trenutno se nalaze u bekstvu i brazilska policija za njima traga.

Fotografije Rose Vuletić i njenog oca Slavka objavila je brazilska policija i pozvala je sve koji ih prepoznaju ili negde vide da se jave.

Naime, policija u Rio de Žaneiru saopštila je da je njihova prevarantska akcija počela još 2020. godine kada je Sabin Kol Bogisi otišla kod svoje prijateljice Dijane i nagovarala je da njenoj majici kaže da joj ćerka boluje od neizlečive bolesti i da će uskoro umreti.

Dijana je pristala i staricu odvela u stan, gde je preko tarota tvrdila sudbinu mlade žene.

Dijana Rosa Vuletić
foto: Printscreen/Facebook

Žrtva je potom odvela kod još nekoliko lažnih vidovnjaka koji su koristili informacije koje su dobili od njene ćerke Sabin. Gatare i "afrobrazilske sveštenice" obmanjivale su staricu, a onda su joj ponudili i duhovno lečenje za velike svote novca.

- Pitali su staricu o njenoj imovini što je nju prvo uplašilo. Bila je suzdržana i nije želela o tome da priča - navodi delegat Gilbert da Kruz Ribier.

Dijana je odvela staricu kod trećeg vidovnjaka i proces se ponovio. Ovog puta starica je odala da ima imovinu, da živi u Avenidi Atlantika i da ima novac, nakit i umetnička dela i da može da plati da joj spasu ćerku.

Za samo nekoliko senasi, Vuletić je zaradila čak milion dolara.

U mesecima koji su usledili, policija tvrdi da su osumnjičeni pretili Ženeviv izgladnjavali je i držali je zatvorenu u kuću.

Dijana Rosa Vuletić
foto: Civil Police of Rio de Janeiro State

- Sabin i Dijana su potom počele da uzimaju umetnine iz staricine kuće trvdeći da su slike "proklete negativnom energijom" - rekao je Žilberto Ribiero iz policije Ria de Žaneira.

Nakon gotovo godinu dana matretiranja, majka je uspela da pobegne i slučaj prijavi policiji koja je saopštila da je ukradeno 16 slika, uključujući i dela poznatih brazilskih umetnika.

Ukradena su, takođe, tri dela kultne modernističke slikarke Rarsile do Amaral, a policija je procenila da zajedno vrede oko 137,6 miliona dolara. Majbrednija slika, Sol Poente (Zalazeće sunce) Tarsile do Amaral, pronađena je ispod kreveta u jednom od domova vidovnjaka, a sa njom još deset ukradenih umetnina, tri slike pronađene su u Sao Paulu, dok su dve prodate u Buenos Ajresu.

Inače, brazilska policija saopštila je da se Dijana nalazi u bekstvu zajedno sa svojim ocem Slavkom Vuletićem, jer je nisu pronašli na adresi na koju je prijavljena.

- Slavko je odrastao u Beogradu i do sada nekoliko puta je bio umešan u nedela svoje ćerke, a navodno, ovaj put je bio zadužen za čuvanje novca - navodi se.

Dijana Rosa Vuletić je dobro poznata brazilskim vlasima.

Kako je saopšteno, ona je pod istragom zbog nekoliko drugih krivičnih dela, kao što su lažno predstavljanje, uvrede, pretnje...

Policija Ria de Žaneira i izveštaju iz oktobra 2021. godine navodi da je u to vreme bilo čak pet aktivnih istraga protiv nje.

- Nekoliko puta je privođena - navodi se.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track