ODREĐEN PRITVOR VOZAČU SRPSKOG AUTOBUSA KOJI SE PREVRNUO U BUGARSKOJ: Dete (11) u kritičnom stanju
Foto: Privatna Arhiva

ODREĐEN PRITVOR VOZAČU SRPSKOG AUTOBUSA KOJI SE PREVRNUO U BUGARSKOJ: Dete (11) u kritičnom stanju

Crna Hronika -

Vozaču autobusa iz Srbije sa 49 dece, srpskih državljana, koji je sinoć doživeo saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, na auto-putu Trakija određeno je zadržavanje u trajanju od 24 sata, saopštila je bugarska policija.

Iako su se sinoć pojavile informacije da je vozaču amputirana noga, on je navodno zadobio lakše povrede i prema još uvek nezvaničnim informacijama ima prelom ruke. On je sinoć testiran na alkohol i drogu, ali su oba rezultata bila negativna.

Kasno sinoć autobus je sklonjen sa mesta nesreće, ali saobraćaj na tom delu puta još nije prohodan.

- Kolege su odmah izašle na lice mesta. Utvrđeno je da se radi o slupanom automobilu srpskih registarskih oznaka u kom je bilo 48 državljana Srbihje. Pod nerazjašnjenim okolnostima vozilo je skrenulo sa puta u jarak. Prema prvim informacijama u Urgentnom centru pregledano je 28 putnika, od kojih je 14 zadržano na lečenju. Troje dece su u teškom stanju - saopšteno je iz bugarske policije.

Jedno dete u kritičnom stanju

Ministar zdravlja Bugarske dr Asen Medžidijev stigao je sinoć u bolnicu u Staroj Zagori, gde su primljeni povređeni u teškoj nesreći na autoputu "Trakija", gde je primljeno devetoro dece i dvoje odraslih iz Srbije. Medžidijev je izvestio o njihovom stanju.

- Jedno dete je u kritičnijem stanju. Trenutno se sprovode mere reanimacije, ali je hemodinamski stabilan. Pratićemo ga i uraditi transfuzija krvi. Imamo timove sa konsultantima u Sofiji, ako bude potrebno da ga prevezemo sutra - rekao je on, a prenosi bugarska Nova.

Dete ima 11 godina i 3 preloma karlice i kuka.

(Kurir.rs/Nova.bg)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track