Najnovije vesti

TOKOM NOĆI URAĐENE 2 OPERACIJE, JEDNO DETE BIĆE PREBAČENO U SOFIJU: Lončar obišao povređene u nesreći u Bugarskoj
Foto: Printscreen/RTS, BG VOICE media group

TOKOM NOĆI URAĐENE 2 OPERACIJE, JEDNO DETE BIĆE PREBAČENO U SOFIJU: Lončar obišao povređene u nesreći u Bugarskoj

Crna Hronika
10:34h

Ministar Zlatibor Lončar, koji je sa svojim kolegom iz Bugarske obišao povređene koji se nalaze u bolnici u Staroj Zagori u Bugarskoj, ističe da je razgovarao sa decom i odraslima i da se operisano dete oseća dobro.

- Obišli smo svu decu i odrasle i razgovarali sa njima. Operisano je jedno dete, kao i jedan roditelj kome je urađena amputacija noge, rekao je Lončar.

Zlatibor Lončar o stanju povređenih u Bugarskoj
02:25

Zlatibor Lončar o stanju povređenih u Bugarskoj

- Jedno dete ima povrede glave i biće prebačeno u Sofiju na dalje praćenje, a verovatno i operisano dete će biti, takođe, prebačeno u Sofiju na dalje lečenje - naglasio je ministar.

Lončar je najavio da će biti organizovan prevoz za decu koja su dobro, kako ne bi kretala rodbina po njih i ne bi pravili dodatne probleme.

Kako je još napomenuo, on će obići i decu koja su u hotelu i zahvalio svima koji su se angažovali u Bugarskoj kako bi deca i odrasli iz Srbije bili adekvatno zbrinuti posle nesreće.

Osmoro dece i četvoro odraslih je povređeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

Među povređenima je najviše dece, koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Deca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće se još ne zna, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track