18:13

VELJIN KOLJAČ MOŽE DA IZGUBI STATUS SVEDOKA SARADNIKA? Stručnjaci za Kurir TV: Tajne klana će tek isplivati

procedura

VELJIN KOLJAČ MOŽE DA IZGUBI STATUS SVEDOKA SARADNIKA? Stručnjaci za Kurir TV: Tajne klana će tek isplivati

Crna Hronika -

Momčilo Bulatović, predsednik Advokatske komore Beograd i Mladen Radulović urednik Kurira istakli su da će tajne klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tek isplivati.

Veljin koljač Srđan Lalić dobio je željeni status svedoka saradnika, koji će lako moći da izgubi, ukoliko ne kaže celu istinu o funkcionisanju klana.

- Ono što je bilo najveća tajna klana sada se traži da bude obelodanjeno. Postojala je informacija da Lalić zna o još krivičnih dela, tu se spominje ubistvo investitora Mirka Kojića Koje o kome je Lalić progovorio da bi dobio status svedoka saradnika - kaže Radulović.

Srđan Lalić
foto: Kurir televizija

Postoji informacija da je Lalić otkrićem likvidacije investitora pomogao da se slože delovi užasnih zločina.

Bulatović je istakao da ne zna pravo stanje predmeta, a tužilac je taj koji pravi dogovor sa okrivljenim.

- Ako tužilaštvo smatra da su Belivuk i Miljković organizatori klana, oni po zakonu ne mogu da dobiju status svedoka saradnika - kaže Bulatović.

- Kriminalne grupe nelegalno stečeni novac stavljaju u legalne tokove, i to se radi u sprezi sa državom. Procedura je takva da svedok saradnik, kada dobije taj status, mora da otkrije sve. Pravi sporazum o svedočenju, a onda u narednih 30 dana svojeručno piše sve što mu je poznato o kriminalnim delima klana i delima koje treba da se otkriju da bi tužilac napravio i podigao optužnicu. Na sudu on nema nikakvu privilegiju i mora da svedoči o svemu, mora da govori apsolutno sve - kaže Bulatović.

Šta su još rekli pogledajre u videu ispod.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

08:41

SUPRUGA POBEGLA NA MORE DA SE SKLONI OD MONSTRUMA? Stručnjaci za Kurir TV: Žalili su se na njega OVAKO SE PONAŠAO PRED KRVAVI PIR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track