01:35

Prof dr Goran Stanojević, zamenik direktora UKC o stanju povređenih

Nesreća se dogodila jutros oko 5 sati

DETALJI TRAGEDIJE KOD LESKOVCA: Vođa puta poginula na mestu, među povređenima i dvoje dece, devojčica i dečak (FOTO)

Crna Hronika -

LESKOVAC - Jedna osoba je preminula, dok su 22 povređene prilikom prevrtanja autobusa na auto-putu Leskovac-Niš. Nesreća se dogodila jutros oko 5 sati.

Niška Hitna pomoć je sa četiri ekipe prevezla petoro povređenih u Urgentni centar u tom gradu, dok je leskovačka dovezla dvoje, te je u Nišu trenutno sedmoro odraslih i dvoje dece.

1 / 4 Foto: Kurir/M.S.

Na odeljenju opservacije Urgentnog centra KC Niš nalazi se sedam osoba: devojčica 2014. godište, pet ženskih osoba rođenih 1956, 1969, 1993, 1973 i 1984., jedan muškarac rođen 1964. godine. - Svi pacijenti su svesni, komunikativni i trenutno stabilnih vitalnih parametara. Dijagnostika je u toku i utvrđuje se stepen povreda, kažu u KC NIŠ, prenosi Blic.

Na odeljenju opservacije nalazi se devojčica (7) i pet ženskih osoba. Svi pacijenti su svesni, komunikativni i stabilnih vitalnih parametara. U toku je dijagnostika i utvrđuje se stepen povreda.

Prvi je u KC Niš dovezen dečak starosti 13 godina iz Vojvodine, primljen je sa nagnječenjem stomaka na opservaciju i dalju dijagnostiku.

Među povređenima je i muškarac (1953) koji je zadobio otvoreni prelom ruke i prelom rebara. On je hitno uveden u salu i operacija je u toku.

1 / 4 Foto: screenshot RTS

Na licu mesta je preminuo vođa puta.

Podsetimo, nesreća se dogodila jutros oko pet sati, kada je, iz zasad nepoznatih razloga, došlo do prevrtanja autobusa. U zbrinjavanju povređenih učestvovalo je nekoliko medicinskih ekipa.

Leskovac, Saobračjna Nesreća, Pečenjevac, Prevrnut Autobus
foto: screenshot RTS

Koliko su teške povrede

Medicinske ekipe iz Leskovca, Lebana, Vlasotinca i Niša angažovane su na zbrinjavanju povređenih.

U niški Univerzitetski klinički centar (UKC) prebačeno je devetoro povredjenih, među kojima i dvoje dece, saopštila je ta zdravstvena ustanova. Kako su kazali, u toku je dijagnostika dečaka (13) koji ima nagnječenje stomaka i devojčice (8), kao i pet ženskih i jedne muške osobe.

"Muškarac (69) koji je u udesu zadobio otvoreni prelom ruke i rebara, odmah je uveden u salu i operacija je u toku", rekli su u UKC Niš. Dodali su da su svi pacijenti svesni, komunikativni i trenutno stabilnih vitalnih parametara. Za sada nije poznato zbog čega je vozač autobusa somborskih registarskih oznaka izleteo sa kolovoza. Autobus je prevozio turiste koji su se vraćali sa letovanja u Haniotiju. Lakše povredjene osobe ekipe Hitne pomoći prebacile su u leskovačku bolnicu, a teže povredjeni zbrinuti u su u UKC Niš. Beta

01:35

Prof dr Goran Stanojević, zamenik direktora UKC o stanju povređenih

UKC Niš: Od 16 povredjenih u udesu kod Leskovca, 13 upućeno na kućno lečenje

U niški Urgentni centar posle udesa kod Leskovca prebačeno je 16 povredjenih, a njih 13 je nakon ukazane pomoći otpušteno na kućno lečenje, izjavio je danas pomoćnik direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš Goran Stanojević.

Rekao je da je na Klinici za dečiju hirurgiju zadržano dete (12), na Klinici za ortopediju na lečenju je žena (59), dok je u Urgentnom centru u toku operacija muškarca (69) koji je je u udesu zadobio tešku povredu ruke.

"Svi povređeni koji su zadržani na lečenju su stabilnih vitalnih parametara". kazao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Kako je kazao, medju 16 povredjenih koja su prebačena u Urgentni centar bilo je dvoje dece, s tim što je dete (12) zadržano na lečenju, a osmogodišnje dete je nakon ukazivanja pomoći otpušteno na kućno lečenje.

U saobraćajno nesreći na autoputu kod Leskovca kada se prevrnuo autobus somborskih registarskih oznaka sa turistima koji su se vraćali sa odmora iz grčkog letovališta Hanioti, jutros je stradala žena, a 27 osoba je povređeno. Ekipe Hitne pomoći zbrinule su povredjene u bolnici u Leskovcu i u niškom Urgentnom centru.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

04:47

TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM Kako stati na put crnoj statistici poginulih na putevima STRUČNJAK OBJASNIO KAKVE KAZNE TREBA DA SE UVEDU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track