KOKAIN OD MILION EVRA! Razbijen 1 krak moćnog klana koji švercuje drogu iz Južne Amerike! U luks "mercedesu" punom droge bila MULA
Foto: privatna arhiva

detalji zaplene na batrovcima

KOKAIN OD MILION EVRA! Razbijen 1 krak moćnog klana koji švercuje drogu iz Južne Amerike! U luks "mercedesu" punom droge bila MULA

Crna Hronika -

U specijalno izgrađenom bunkeru automobila za čijim volanom je bio osumnjičeni Mladen J. (37), pripadnici SPBOK pronašli pakete belog praha, teške oko 10 kilograma

Mladen J. (37), koji je uhapšen na graničnom prelazu Batrovci, pošto je u "mercedesu" kojim je pokušao da uđe u Srbiju pronađeno 10 kilograma čistog kokaina, najverovatnije je bio samo mula! Policija, kako otkriva izvor Kurira, i dalje radi na tom slučaju i očekuju se nova hapšenja.

- Pripadnici SBPOK uhapsili su Mladena J. u čijem je automobilu pronađena droga, istraga nije završena. Uskoro se očekuju nova privođenja, jer se sumnja da on nije imao ključnu ulogu u finansiranju i nabavci droge, već da je za novac trebalo da je prebaci u Srbiju. Postoje dokazi koji ukazuju da je radio za jednu veliku kriminalnu grupu - otkriva izvor Kurira.

SBPOK, Kokain, Zaplena, Zaplena Narkotika, Batrovci, Carina
foto: MUP Srbije

On navodi i da je Mladen J. samo jedan krak moćnog klana, koji švercuje kokain iz Južne Amerike.

Veća zaplena

Kako se sumnja, droga koja je pronađena u devet crvenih paketa, sa slikom smajlija sa brkovima i naočarima, poslata je iz Perua, a uhapšeni ju je, kako se sumnja, utovario u specijalno izgrađene bunkere "mercedesa" na teritoriji EU. - Postoje operativne informacije ko je platio drogu i kome je ona trebalo da bude dostavljena, ali se one još uvek proveravaju. Uhapšeni jeste bio u poslu sa prodajom droge, a tokom pretresa njegovih stanova pronađenja je i vagica za precizno merenje i oružje - dodaje naš sagovornik.

Vrednost oduzetog kokaina, kako dodaje izvor, procenjena je na oko milion evra.

- Ovo je jedna od većih zaplena kokaina u Srbiji. Do sada su istražitelji uspevali da zaplene daleko manje količinie - naglašava izvor.

SBPOK, Kokain, Zaplena, Zaplena Narkotika, Batrovci, Carina
foto: MUP Srbije

Mešavina

Tri puta više droge na ulici

Istražitelji još uvek proveravaju da li je kokain zaplenjen na Batrovcima bio namenjen tržištu Srbije ili je trebalo da bude prosleđen dalje. - Nema sumnje da se na ulici nebi našao u ovako čistom obliku. Od 10 zaplenjenih kilograma, bilo bi, sa različitim mešavinama, napravljena i prodata tri puta veća količina - objašnjava sagovornik Kurira.

Podsetimo, droga je pronađena u "mercedesu" nemačkih registarskih oznaka, u automboilu pronađena je u devet jednakih paketa, smeštenih u šupljinama kod menjača i ispod patosnice suvozačevog sedišta. Utvrđeno je da je droga velike čistoće, između 93 i 99 procenata.

- Pretresom dva stana u Beogradu koje koristi osumnjičeni, pronađena je vagica za precizno merenje, kao i municija, više komada različitog kalibra, pa će protiv njega osim za trgovinu drogom, biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija - saopštili su juče iz MUP.

SBPOK, Kokain, Zaplena, Zaplena Narkotika, Batrovci, Carina
foto: MUP Srbije

Od smajlija do Principa

Izvor Kurira podseća i da različiti karteli koji drogu šalju prekookeanskim brodovima, na kokain stavljaju različite oznake, od sneška belića i smajlija, do Gavrila Principa, kako bi se znalo kome pripada.

- Pretpostavlja se da je droga dopremljena do jedne evropske luke, odakle je Mladen J. preuzeo i pokušao da unese u Srbiju - dodaje izvor.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja