VOZAČ AUTOBUSA SMRTI SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU: Evo šta se dešava sa šoferom iz Sombora! U UDESU POGINULA VOĐA PUTA
Foto: Printscreen

OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO LESKOVAC

VOZAČ AUTOBUSA SMRTI SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU: Evo šta se dešava sa šoferom iz Sombora! U UDESU POGINULA VOĐA PUTA

Crna Hronika -

Vozaču M. Ž. (57), koji je upravljao autobusom koji je sleteo sa auto-puta kod Leskovca, određen je pritvor nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu, a ovim povodom oglasilo se i tužilaštvu.

U saopštenju se navodi da je vozač osumnjičen da je počinio teško delo portiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Tragedija
Tragedijafoto: Kurir/M.S.

- Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu je dana 22.08.2022. priveden M.Ž. ( 57) iz Stanišića, grad Sombor, koji je po odobrenju Osnovnog javnog tužioca, zadržan zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, u vezi saobraćajne nezgode koja se dogodila dana 21.08.2022 god. u 5:25 časova na državnom putu IA reda broj A1, u visini mesta Pečenjevce. Nakon saslušanja osumnjičenog, Osnovnom sudu u Leskovcu stavljen je predlog za određivanje pritvora, koji je od strane Osnovnog suda i određen - napisano je u saopštenju.

Podsetimo, teška saobraćajna nesreća dogodila se u nedelju na auto-putu kod mesta Pečenjenevci, u kojoj je stradala Nina Nićiforović (34), turistički vodič iz Novog Sada, kada se prevrnuo autobus koji je vraćao turiste iz Grčke.

Tragično nastradala vodič Nina
Tragično nastradala vodič Ninafoto: Printscreen/Facebook

U nesreću je povređeno 27 ljudi, koji su zbrinuti u leskovačkoj i niškoj bolnici, a među njima je i dvoje dece. Očevici su posle trageije ispričali da je šofer lepo vozio, a da su sleteli sa potpuno ravnog puta, odjednom.

Redakciji Kurira potom se javilo nekoliko turista, koji su ispričali da je taj autobus 19. avgusta krenuo u Grčku, a da se pokvario već kod Vranja, te da su vozači nekako uspeli da otkolne kvar i nastave put. Pošto je grupa turista stigla na more, druga grupa je istim autobusom krenula nazad ua Srbiju i tada se desila saobraćajka. Naši sagovornici su ispričali i da im se nastradala Nina Nićiforović, koja je bila vođa puta, izvinjavala zbog loše organizacije, ali i da im je Nina rekla da samo želi da stigne živa kući.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track