PROFESOR OPTUŽEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE NA SASLUŠANJU: Afera "Arhitektonski fakultet" pred tužiocem
Foto: Marina Lopičić, Shutterstock

prvo osnovno javno tužilaštvo

PROFESOR OPTUŽEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE NA SASLUŠANJU: Afera "Arhitektonski fakultet" pred tužiocem

Crna Hronika -

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu za 1. septembra zakazalo je saslušanje osumnjičenog profesora sa Arhitektonskog fakulteta, kog su studentkinje optužile za seksualno zlostavljanje!

Podsetimo, kako je Kurir pisao, afera na fakultetu izbila je pošto se određeni broj studentkinja putem društvenih mreža oglasio i osudio ponašanje jednog profesora Arhitektonskog fakultete u Beogradu.

Više javno tužilaštvo, potom je formiralo predmet, razgovaralo sa studentkinjama i potom krivično gonjenje prosledilo kao nadležnom Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Apelacioni Sud, Katanićeva
foto: Nenad Kostić

Prema nezvaničnim informacijama, nekoliko devojaka je odlučilo da se pridruži krivičnom gonjenju profesora i detaljno svedoči o onome što su doživele.

- Prvo osnovno tužilaštvo u međuvremenu je zatražilo od policije određene tehničke informacije radi preduzimanja daljih radnji. Zakazano je saslušanje osumnjičenog za 1. septembar - potvrđeno je iz tužilaštva.

Prema dosada prikupljenim dokazima, postupak protiv profesora bi mogao da bude pokrenut zbog nedozvoljenih polnih radnji nad studentkinjama.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track