BIZARNA BIOGRAFIJA: Taoce držao 18 sati u zgradi, a sada se nudi za svedoka-saradnika protiv Šarića!
Foto: Nemanja Nikolić, Dragan Kadić

otkrivamo

BIZARNA BIOGRAFIJA: Taoce držao 18 sati u zgradi, a sada se nudi za svedoka-saradnika protiv Šarića!

Crna Hronika -

Saša Stojanović, zvani Pile, koji se preko medija nudi Tužilaštvu za organizovani kriminal za svedoka-saradnika protiv kriminalne grupe Darka Šarića, pre šest godina je držao pod opsadom zgradu na Novom Beogradu

Saša Stojanović, zvani Pile, koji se prethodnih dana nudio Tužilaštvu za organizovani kriminal za svedoka-saradnika u postupku koji se vodi protiv Darka Šarića i ostalih osumnjičenih, dobro je poznat javnosti zbog talačke krize i potere na Novom Beogradu od pre šest godina!

Podsetimo, Stojanović je u avgustu 2016. iz čista mira jurio kolima i pucao po ulici iz automobila, a potom se sakrio u jednom od stanova u soliteru.

Izrečena mu mera

- Tada je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo pokušaj teškog ubistva i neovlašćeno držanje oružja. Međutim, još na prvom saslušanju u tužilaštvu žalio se na loše psihičko stanje i nemogućnost da iznese odbranu. Na kraju nije osuđen, jer je utvrđeno da je psihički bolestan - kaže izvor Kurira i dodaje mu je izrečena mera lečenja u zdravstvenoj ustanovi.

Ustanička Ulica, specijalni sud, policija
foto: Ana Paunković

Dokazi: Ne veruje se na reč

Kako Kurir nezvanično saznaje, Saša Stojanović nije saslušan kao svedok u istrazi koja se protiv Šarića i ostalih osumnjičenih vodi. - Imajući u vidu prirodu i karakter bolesti, osoba koja nema procesnu sposobnost da odgovara za svoje postupke teško da može da ima procesnu sposobnost da bude svedok, a kamoli svedok-saradnik. Nije dovoljno da neko ispriča neku priču, za ono što govori bilo ko moraju da postoje materijalni dokazi, bez njih priča kao priča nema smisla - objašnjava sagovornik Kurira.

Stojanović je nedavno, za jedan beogradski dnevni list ispričao da želi da bude svedok-saradnik i da ima "pouzdane informacije o čak tri likvidacije", koje je, prema njegovim navodima, naručio Darko Šarić, ali i o "tonama pošiljki kokaina".

Saša Stojanović
foto: Dragan Kadić

- Mogu da pričaju da sam lud jer je sud pre nekoliko godina utvrdio da sam u trenutku izvršenja krivičnog dela, zbog kog mi se sudilo, bio neuračunljiv - naveo je Stojanović.

Drama koju je na Novom Beogradu Pile napravio 2016. počela je pucnjavom iz automobila u pokretu. Kada je policija stigla na mesto incidenta, zatekla je izrešetane automobile, ali je potraga za njim trajala punih 18 sati. Očevici su tada rekli da se on najpre satima krio u zgradi, a da je onda utočište pronašao u kabini u prodavnici dečje odeće.

Kada je posle 18 sati uhapšen, navodno je ispričao da je bio otet i da je kidnaperima uspeo da pobegne, ali i da ga ljudi Dejana Stojanovića Keke jure da ga ubiju.

Darko Šarić, opsadno stanje, kuća, Beograd
foto: Ana Paunković, Nenad Kostić

Šarić

Dve presude

Darko Šarić, podsetimo, uhapšen je u aprilu zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja se sumnjiči za ubistvo Milana Milovca Cigle, neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljenu proizvodnju i držanje oružja, izazivanje opštih opasnosti, zloupotrebu položaja. Šarić je presudama Specijalnog suda bio osuđen na 15 godina zatvora zbog organizovanja šverca 5,7 tona kokaina, kao i za pranje novca, ali je te dve presude ukinuo Apelacioni sud.

Zbunio pričom

- Pričao je da su ga otmičari vozili po gradu vezanog i da je uspeo da se oslobodi i da im pobegne. Govorio je kako im je oteo oružje, a da se kasnije krio u soliteru jer je mislio da ga i dalje traže - ispričao je tada izvor iz istrage za medije, navodeći da je zbrku unosio i time što je navodno dugo boravio u Brazilu.

Pucao, Novi Beograd, Pucnjava, Potera, Blok 45
foto: Dragan Kadić

Prilikom hapšenja kod njega je navodno pronađeno i pet pištolja, a akcija je izgledala kao akcioni film.

- Policajci su isfingirali da kreću u povlačenje pa je Stojanović sam izašao iz stana. Kada su ga ščepali i savladali, on je u pomoć dozivao policiju - ispričali su tada sagovornici.

Stojanović je i pre ovog incidenta bio poznat policiji, pošto je bio osuđivan.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track