BRATU ZABIO NOŽ U SRCE ZBOG SMRDLJIVIH ČARAPA! U Zaječaru ne zaboravljaju jeziv porodični zločin, NAJBIZARNIJI MOTIV IKADA
Ubijeni Slobodan Mitov, Foto: privatna arhiva

prošlo je 5 godina

BRATU ZABIO NOŽ U SRCE ZBOG SMRDLJIVIH ČARAPA! U Zaječaru ne zaboravljaju jeziv porodični zločin, NAJBIZARNIJI MOTIV IKADA

Crna Hronika -

Nečuvena porodična tragedija koja se dogodila pre pet godina u Zaječaru je verovatno imala najbizarniji motiv ubistva ikada u Srbiji. Ubica je rođenom bratu zabio nož direktno u srce, i to zbog - smrdljivih čarapa!

Tada je u porodičnom stanu Milan Miljković (34) ubio brata po majci Slobodana Mitova (30), a drugog brata Jovana Miljkovića (37) ranio nožem u leđa. Nesrećna majka Gordana ni danas ne može da poveruje da je izgubila sina i to od ruke starijeg brata zbog neverovatnog razloga.

"Trojica braće, Milan, Slobodan i Jovan živela su u stanu sa majkom Gordanom u Požarevačkoj ulici. Obična porodica, poneka svađa, možda ružna reč, ali nikakvog nasilja nikada nije bilo među njima. Koliko znamo, nikada se nisu potukli, nasrnuli jedan na drugog. Imali su, kao i svaka porodica, razmirice, neslaganja. Bratoubica Milan do tada nije ruku podigao ni na koga od porodice", pričale su tada komšije u zgradi.

Celo naselje bilo je šokirano, a kada se saznalo za razlog svađe i bratoubistva, šokirala se cela Srbija.

ranjeni Jovan Miljković
ranjeni Jovan Miljkovićfoto: privatna arhiva

"Da ubije brata, i to zbog čega! Milan nije bio neko ko plane pa ne zna šta radi. Jednog brata pokušao da ubije, drugog ubio. Jadna i prejadna majka", govorile su komšije iz Požarevačke ulice.

Tragedija se dogodila kasno u noći. U jednoj sobi spavala je majka Gordana sa Jovicom, svojim prvencem.

"Crna i kukavna, gde ću sada, kako da živim, bolje da sam ja pod zemljom! Evo, ovako je bilo, i nikako drugačije", pričala je Gordana neposredno posle tragedije prekidajući priču jecajima i hvatanjem za glavu.

"Ja sam spavala u sobi sa Jovicom. Milan i moj ubijeni Slobodan koga smo zvali Dane, otišli su malo do kladionice da se vide sa društvom, uplate po neki tiket, da se razonode. Ništa neuobičajeno. Kada su došli, Jovica se probudio, otišao kod njih u sobu a oni su se spremali da legnu", pričala je nesrećna majka.

Međutim, tada je Milan, spremajući se u krevet, izuo čarape. Jovica i Slobodan su mu, po priči majke, bez vikanja kazali da čarape koje je izuo, iznese na terasu.

"Bila sam budna i čula sam da mu kažu, bez ikakve svađe, da iznese čarape na terasu jer će se cela soba usmrdeti. Mog Milana je je to iznerviralo, odbrusio je nešto i onda sam začula povik. Moj je Milan sa stola uzeo kuhinjski nož i Jovicu ubo u leđa! Bila sam obeznanjena! Srećom, bila je površinska rana, ali sam otišla sa ranjenim sinom u Hitnu", kazala je majka i prekinula priču, jer dalje nije mogla.

Kasnije se istragom utvrdilo da su se Milan i ubijeni Slobodan, koji su ostali sami u stanu, nastavili da se prepiru oko čarapa.

Prepucavali su se kome noge više zaudaraju, ko je od njih kada svoje prljave čarape ostavljao po sobi... Milan valjda nije mogao da podnese optužbe da njegove čarape najviše smrde, ponovo se iznervirao, ponovo dohvatio isti nož i bratu direktno u srce zabio oštricu. Majka, kada se sa Jovicom vratila iz Hitne gde su mu samo previli ranu jer nije bila duboka, ugledala je mrtvog sina na podu. Čarape su i dalje bile u sobi, nezvanično se tada saznalo.

Bratoubica Milan Miljković sada se nalazi na robiji. Osuđen je na 12 godina zatvora. Zavio je porodicu u crno, pokopao brata. Sve zbog bizarne svađe oko smrdljivih čarapa!

Kurir.rs/S.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track