"ZEMUNAC" PONOVO IZA BRAVE! Zdravković tri puta pucao u Beka, na slobodi bio samo 7 dana, a evo koliko će sada provesti u zatvoru
Foto: Nemanja Nikolić

služi kaznu

"ZEMUNAC" PONOVO IZA BRAVE! Zdravković tri puta pucao u Beka, na slobodi bio samo 7 dana, a evo koliko će sada provesti u zatvoru

Crna Hronika -

Aleksandar Zdravković, nekadašnj pripadnik "zemunskog klana" koji je osuđen zbog toga što je 14. novembra 2014. na Senjaku pokušao da ubije biznismena Milana Beka, počeo je da služi zatvorsku kaznu od 13 godina. Zdravković je, podsetimo, bio uhapšen u julu 2016. godine i šest godina je već proveo u pritvoru.

- Period od šest godina, koji je proveo u pritvoru, odnosno kućnom pritvoru sa nanogicom, biće mu uračunato u kaznu koji je počeo da služi - objašnjava sagovornik Kurira. On otkriva da je Zdravković prošlog meseca sproveden u zatvor.

Nekadašnji pripadnik "zemunskog klana", koji je bio i na čuvenoj optužnici protiv te kriminalne grupe, kako je sud utvrdio, pokušao je da ubije biznismena ispred njegove kuće na Senjaku. Pomagač, koji mu je dojavljivao kretanje automobila u kom je Beko bio na mestu suvozača, ostao je neotkriven do danas.

Maja Adrovac, Milan Beko, Suđenje
foto: Zorana Jevtić

Misteriozna plavuša

Maja Adrovac hapšena, pa oslobođena

Maja Adrovac, podsetimo, bila je uhapšena u julu 2015. zbog pomaganja ubici. Kako se tada navodilo, na čaurama sa lica mesta, pronađen je njen DNK. Ona je 11 meseci provela u pritvoru. Međutim, sud je Maju Adrovac oslobodio optužbi jer iako je poznavala Zdravkovića, kao prijatelja svog supruga, nije bilo dokaza da je na bilo koji način učestvovala u pokušaju ubistva biznismena.

- Kada se Milan Beko dovezao ispred svoje kuće, a njegov vozač usporio kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju, prišao je vozilu i iz neposredne blizine iz revolvera ispalio dva hica u vozilo, od kojih je jedan pogodio zadnje staklo iza suvozača, a drugi staklo suvozačevih vrata - opisao je u presudi sud dramu koja se odigrala pre sedam i po godina ispred kuće biznismena.

Zdravković je, potom, ispalio i treći hitac u pravcu sedišta vozača, ali je on pogodio plastiku kasetet između vozačevog i suvozačevog sedišta.

- Milan Beko je tada okrenuo leđa prema vozaču a zatim sa obe noge udario suvozačevo sedište i iskočio iz vozila. Zdravković je nastavio da puca i sa dva projektila pogodio biznismena u stomak dok je stajao pored automobila, a zatim kada je pao u njega isplaio i treći metak u desnu lopaticu - naveo je sud.

Aleksandar Zdravković, Apelacioni Sud
foto: Zorana Jevtić

Inače, Zdravković je tokom celog suđenja tvrdio da nije kriv, da on nije čovek koji je pucao u Milana Beka kao i da je biznismena video samo na televiziji. Međutim, dok je davao iskaz kao svedok u sudnici, biznismen je izjavio da sa velikom verovatnoćom može da prepozna Zdravkovića, kao čoveka koji je pucao u njega kobnog dana.

- Aleksandar Zdravković je i pre pokušaja ubistva biznismena bio dobro poznat policiji i pravosuđu. U policijskoj akicji Sablja, koja je sprovedena posle ubistva Zorana Đinđića, bio je označen kao pripadnik "zemunskog klana". Kasnije je dovođen u vezu sa grupom pljačkaša, poznatim kao Pink Panteri, a pre nego što je uhapšen zbog pucnjave na Senjaku, bio je u pritvoru zbog otmice. Na dan kada je pušten iz pritvora, ranjen je u ruku. Sedam dana kasnije ponovo je uhapšen zbog pokušaja ubistva Beka - podseća sagovornik Kurira.

Tokom suđenja, nije otkriveno ni da li je neko naručio pokušaj ubistva biznismena, ali ni motiv zbog kog je Zdravković ispalio tri hica u Milana Beka.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track