KURIR SAZNAJE! UHAPŠEN DEČKO SINDI MODELS: Pao u streljani sa policajcima! Pucali iz službenog i AUTOMATSKOG ORUŽJA!
Foto: Printscreen Instagram

otkrivamo

KURIR SAZNAJE! UHAPŠEN DEČKO SINDI MODELS: Pao u streljani sa policajcima! Pucali iz službenog i AUTOMATSKOG ORUŽJA!

Crna Hronika -

Stefan Plavšić u nastavku postupka biće saslušan kao svedok jer je utvrđeno da nema veze sa bandom koja je nezakonito vežbala gađanje iz oružja MUP

Stefan Plavšić, dečko Ivane Stamenković, poznatije kao Sindi Models, bivše članice grupe Models, jedan je od uhapšenih u velikoj akciji MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal, otkriva ekskluzivno Kurir.

Plavšić je, kako saznajemo, juče kasno popodne priveden sa ostalim osumnjičenima na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal. Zamenik tužioca, pošto se upoznao sa dokazima, odlučio je da njemu i još jednom osumnjičenom ukine zadržavanje i ne pokrene istragu protiv njih.

U streljani su pala i dvojica policajaca Jedinice za obezbeđenje, kao i još trojica osumnjičenih, među kojima je i strani državljanin T. L, zbog sumnje da su bez odobrenja Ministarstva unutrašnjih poslova, koristili opremu i službeno naoružanje, automatske puške, pištolje i municiju koji su u vlasništvu srpske policije.

- Na osnovu dokaza utvrđeno je da on i još jedan osumnjičeni nemaju veze sa oružjem i oni će u nastavku postupka biti saslušani kao svedoci. Našli su se u pogrešno vreme, na pogrešnom mestu - objašnjava izvor Kurira.

Sindi sa dečkom
Sindi sa dečkom foto: Printscreen Instagram

Sagovornik Kurira kaže da je Plavšić zatečen u prostorijama streljane i odmah priveden sa još petoricom osumnjičenih.

- Kad su specijalci upali unutra, zatečen je u prostorijama i odmah priveden sa još petoricom osumnjičenih, od kojih su dvojica M. T. (38) i M. L. (49) policijski službenici Jedinice za obezbeđenje - objašnjava naš sagovornik.

Osoba iz Dominikane

Podsetimo, MUP je saopštio da su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili šest pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i udruživanja radi vršenja krivičnih dela.

- Policija je zatekla osumnjičene na jednom strelištu u Novom Slankamenu, gde su, bez odobrenja Ministarstva unutrašnjih poslova, koristili opremu i službeno naoružanje, automatske puške, pištolje i municiju koji su u vlasništvu MUP. Kako se sumnja, M. T. i M. L. su opremu i naoružanje bez odobrenja izneli iz službenih prostorija policije i ostalim osumnjičenima omogućili korišćenje - saopštio je juče MUP.

Prema nezvaničnim informacijama, strani državljanin T. L. (34) u Srbiju je navodno ušao sa pasošem Dominikanske Republike, a u našoj državi je navodno koristio slovački pasoš i dokumenta Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- Istražitelji proveravaju iz kog razloga su policajci dali na korišćenje i vežbu stranom državljaninu automatsko oružje. Ne isključuje se mogućnost da je pripremao teško krivično delo, ali se dokazi još uvek prikupljaju - otkriva izvor Kurira.

Ne zna ništa

Kako navodi, Stefan Plavšić je posle hapšenja tvrdio da ne poznaje nijednog od osumnjičenih i da je na poziv prijatelja došao u streljanu.

1 / 6 Foto: Marina Lopičić

- Posle privođenja on je tvrdio da ne poznaje nijednog od osumnjičenih i da je na poziv prijatelja došao u streljanu da gađaju, ali da o stranom državljaninu i policajcima, niti zbog čega su oni pucali iz automatskog oružja, ne zna ništa - otkriva izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Naš sagovornik dodaje i da je Plavšić zaposlen u jednom državnom preduzeću.

Naslovna
foto: Kurir

Kurir.rs/ Jelena Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja