OTKRIVENO KAKO JE U SJENICI POGINUO GASTARBAJTER IZ HOLANDIJE: Za Sulju je bio koban ovaj otvor na trećem spratu nedovršene zgrade
Foto: Shutterstock

Strašna tragedija

OTKRIVENO KAKO JE U SJENICI POGINUO GASTARBAJTER IZ HOLANDIJE: Za Sulju je bio koban ovaj otvor na trećem spratu nedovršene zgrade

Crna Hronika -

Pogibija Sulje Džigala pre nedelju dana u Sjenici uznemirila je javnost. Džigal je u Sjenicu došao na godišnji odmor i, kako saznajemo, upao u rupu predviđenu za lift u zgradi koja je u završnoj fazi izgradnje.

Prema prvim nezvaničnim saznanjima, Sjeničanin koji je je bio na privremenom radu u Holandiji, u zgradu je ušao u večernjim satima, popeo se na treći sprat i upao u otvor predviđen za lift, koji je do pola bio zabarikadiran daskama.

Otvor za lift kroz koji je propao Suljo Džigal
Otvor za lift kroz koji je propao Suljo Džigalfoto: Gradski magazin

Pronašli su ga prijateljica i vlasnik jednog restorana u Sjenici, jer je Suljo razgovarao telefonom upravo sa tom prijateljicom dok je obilazio zgradu pre nesreće. Uvidom u dokumentaciju ustanovljeno je da je vlasnik zgrade Husein Suljević iz Sjenice, dok je dostavljač građevinskog materijala Aldin Kurtović, takode iz Sjenice.

Nakon što je tragedija prijavljena, policija je došla na lice mesta, a stigao je i vlasnik zgrade, koji je inspektorima dostavio dokumenta za izgradnju zgrade, koja se inače gradi u javno-privatnom partnerstvu sa Opštinom Sjenica. Nakon izlaska istražnih organa na teren, utvrđeno je da nema građevinskih prekršaja i da su dozvole uredne, kaže za Gradski magazin sagovornik iz Opštine Sjenica.

Zgarada u kojoj je stradao Džigal
Zgarada u kojoj je stradao Džigalfoto: Gradski magazin

Prema dosadašnjim navodima, Suljo je u zgradu ušao da bi video stanove. Međutim, za sada je ostalo nejasno zašto bi čovek po noći gledao stanove bez vlasnika zgrade ili prodavca stanova, pa su krenule spekulacije o tome da je razlog njegovoj pogibiji mnogo banalniji.

Sjenicom kruži priča da je Džigal usput svratio u nezavršenu zgradu kako bi izvršio malu nuždu, pa je iz radoznalosti krenuo da obilazi sve spratove, zainteresovan za budući enterijer stanova.

Objekat je u trećoj fazi izgradnje
Objekat je u trećoj fazi izgradnjefoto: Gradski magazin

S obzirom na to da je zgrada u trećoj fazi gradnje i iznutra nezavršena, zbog nedostatka osvetljenja, Suljo je pao u otvor za lift sa trećeg sprata i poginuo na mestu usled lomljenja grudnog koša i vrata.

Policijska istraga je u toku, kao i ispitivanje svedoka, a svi koji nešto dodatno znaju o motivima posete Džigala nezavršenoj zgradi noću ili su na bilo koji način povezani sa slučajem, privedeni su na ispitivanje.

Kurir.rs/Gradski magazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track