AFERA "ARHITEKTONSKI FAKULTET": Saslušan profesor kog su studentkinje optužile za seksualno zlostavljanje EVO KAKO SE BRANIO
Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

prvo osnovno javno tužilaštvo

AFERA "ARHITEKTONSKI FAKULTET": Saslušan profesor kog su studentkinje optužile za seksualno zlostavljanje EVO KAKO SE BRANIO

Crna Hronika -

Vladimir Parežanin, profesor Arhitektonskog fakulteta kog su studentkinje prijavile za seksualno uznemiravanje, saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

- Osumnjičeni V.P. profesor Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, danas je pred zamenikom tuzioca Prvog osnovnog javnog tužilastva u Beogradu izneo odbranu negirajući u potpunosti izvrsenje sva 3 krivična dela polno uzmeniravanje - saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Vladimir Parežanin
foto: Ana Paunković

U daljem toku postupka, kako se navodi, tužilaštvo će ispitati tri ostećene po čijem predlogu je preduzeto krivično gonjenje,kao i svedoke.

- Zatim će tužilaštvo narediti vestačenje,a i pribaviće i druge dokaze nakon čega će biti doneta konačna odluka u predmetnom postupku o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Inače, saslušanje profesora trajalo je nešto duže od sat vremena. Posle saslušanja, on se sakrio pod kišobran svog advokata, želeći da izbegne da bude fotografisan.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track