OVO JE CRNA TAČKA U SRBIJI! U leskovačkom selu poginuo profesionalni vozač, a meštani tvrde da su tu nesreće stalne: STRAŠNO JE!
Foto: čitalac Kurira

jezivo

OVO JE CRNA TAČKA U SRBIJI! U leskovačkom selu poginuo profesionalni vozač, a meštani tvrde da su tu nesreće stalne: STRAŠNO JE!

Crna Hronika -

Dimitrije D. (24) iz sela Draškovac kod Doljevca poginuo je u noći između petka i subote u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u selu Međa kod Leskovca, a pet osoba je povređeno!

Kako saznajemo, u sudaru su učestvovala četiri automobila, a saobraćaj je zbog uviđaja bio zatvoren čak sedam sati, sve do juče u 10 časova. Meštani sela Međa ispričali su da je udes bio katastrofalan, a sve se dogodilo kada je nastradali Dimitrije D., koji je bio za volanom automobila "alfa romeo", u krivini izgubio kontrolu i sleteo u kanal ispred kuće Dobriše Kocića.

Mesto nesreće jezivo
Mesto nesreće jezivofoto: čitalac Kurira

Puklo kao bomba

- Vidi se po tragovima kočenja, kada je skrenuo u krivinu, on nije išao pravo, nego je očešao banderu i uleteo direktno u kanal. To je puklo kao bomba, tu ispred naše kuće! Supruga i ja smo mislili da je neka eksplozija ili da je neka grmljavina strašna. Od siline udarca sa "alfe" su otpali točkovi, a ograda mi se rasprsla - prepričava detalje nesreće Kocić i dodaje:

- Žao mi je poginulog dečka mnogo. Poznajem njegovog oca, to su fini ljudi mnogo.

Dragan Ilić iz Gornjeg Brijanja kaže da je išao tim putem i da je krivina izuzetno opasna, a da je u trenutku tragedije padala kiša i kolovoz je bio klizav.

1 / 6 Foto: čitalac Kurira

- Prema onom što smo videli, "alfa" je uletela u kanal, a onda je nekako izašla iz njega i prevrnula se na krov. U susret su mu valjda išli drugi automobili, pa je i njih udario. Onda je jedan dečko iz tih kola izašao da pomogne vozaču prevrnute "alfe", ali je tada naišao "audi" i udario ga, i taj dečko je teško povređen. Vozača "audija" su valjda zaslepela svetla vozila koja su bila na putu - rekao nam je Ilić.

U selu Draškovac, u kom je živeo poginuli Dimitrije, svi kažu da je prava grehota što je on nastradao jer je bio radan, vredan i pošten.

Kamiondžija

- Eto, kada hoće zlo da se desi, ono se desi. Oni su divna porodica. Bili su u inostranstvu da rade. Dimitrije je vozio kamion i iskusan je i profesionalni vozač. Mislim da je imao i devojku, tek je život bio pred njim - rekao je jedan od njegovih komšija.

Najteže povređeni momak se, kako saznajemo, nalazi u niškom UKC, dok se četiri osobe nalaze u leskovačkoj Opštoj bolnici i one su lakše povređene.

Dobriša Kocić, čija ograda je srušena u udesu, kaže da je put kroz njihovo selo crna tačka.

- Ovo mesto ovde je strašno, prava crna tačka. Za dve godine se dogodilo pet nesreća na istom mestu. Evo, skoro su udarili u komšijinu ogradu, tamo je razvaljena jedna kapija, a evo sada i ovo - kaže Kocić.

Kurir.rs/Marko Smiljković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track