OVO JE "PRVA DAMA" KLANA VELJKA BELIVUKA: Na suđenja dolazi doterana, a evo šta joj se stavlja na teret
Foto: Nenad Kostić

jedina optužena žena

OVO JE "PRVA DAMA" KLANA VELJKA BELIVUKA: Na suđenja dolazi doterana, a evo šta joj se stavlja na teret

Crna Hronika -

Slađana Sekulić je jedina žena optužena u postupku protiv pripadnika kriminalnog klana Veljka Belivuka, koja se inače brani sa slobode.

I danas je, kao i obično, na suđenje došla doterana i bez volje da daje izjave. Jedina je žena koja se nalazi na optuženičkoj klupi sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, a ona je supruga okrivljenog Vlada Georgieva, bivšeg policajca, koji se ranije zvao Dragan Sekulić.

Specijalni sud, Slađana Sekulić
foto: Nenad Kostić

Ovi supružnici se optužnicom terete da su stavili na raspolaganje okrivljenom Belivuku svoju kuću u Tršiću kod Loznice, gde je on sa drugim okrivljenim, dobro obučenim za rukovanje vatrenim oružjem, držao i isprobavao pištolje i puške koje su namenjene izvršenjima drugih krivičnih dela u organizaciji kriminalne grupe.

Pored toga, bračni par je, kako se veruje, iz svog iznajmljenog stana koji se nalazi nedaleko od stadiona Partizana, nadgledao to područje i obaveštavao članove Belivukove grupe o evenutalnom prisustvu policije i drugih osoba oko "baze", kako su međusobno zvali Humsku 1.

Slađana Sekulić
foto: Nemanja Nikolić

Sa druge strane, Sekulić je poznat i kao bivši menadžer repera Nikole Đurića Raste. Kada je reper uhapšen prošle godine zbog drugih krivičnih dela, njegov "mercedes" je koristio Sekulić i to je bio razlog zbog kog se na dan privođenja to vozilo našlo ispred Službe za organizovanu borbu protiv kriminala (SBPOK) u Makišu.

Podsetimo, kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšena je februara prošle godine u velikoj akciji MUP i BIA.

Osumnjičeni, sada optuženi, terete se za niz krivičnih dela, među kojima su i likvidacije.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track