SUBOTIČANIN SPREČIO LOPOVE DA PROVALE U KUĆU: Pokušali da obiju kapiju i automobil!
Foto: Kurir/T.Ilić

SUBOTIČANIN SPREČIO LOPOVE DA PROVALE U KUĆU: Pokušali da obiju kapiju i automobil!

Crna Hronika -

U naselju Aleksandrovo dogodio se pokušaj obijanja kuće i automobila. Kako je rekao očevidac, sinoć, jedan čas posle ponoći, dvojica muškaraca, za koje sumnja da su migranti, pokušali su da obiju kapiju starije sugrađanke, a nakon toga i automobil, kada ih je policija uhvatila na delu.

Iz Policijske uprave Subotica potvrđuju da su uhapšena dvojica muškaraca ubrzo nakon što su provalili u putničko vozilo.

Kuće su pokrivene video nadzorom i jutros smo videli da su dvojica muškaraca prvo stala na ćošku ispred jedne kuće. Kada je pas počeo da laje, jedan je pokušao u nekoliko navrata da ubode psa nožem, ali nije uspeo. Došli su do drugog komšije kojem su obili kombi i automobil, ali ništa nisu ukrali, već su samo razbacali stvari. Deluje kao da ih je samo novac zanimao, jer komšija je majstor i imao je alata u kombiju, ali to nisu uzeli - objašnjava sagovornik.

Provalnici su potom pokušali da obiju kapiju starije sugrađanke.

- Nastavili su dalje, a kako su se približavali mojoj kući tako je pas počeo da laje. Izašao sam, a oni su bili na 5 metara od mene, nisu me videli. Prešli su preko puta i stali ispred kuće u kojoj živi starija gospođa. Jedan se naslonio na kapiju i osmatrao, a drugi je pokušao da otvori kapiju - priča očevidac koji ih je u tom momentu upitao šta rade.

- Bili su zbunjeni, nisu me očekivali i jedan me je na engleskom pitao "šta", tada sam shvatio da su migranti. Ponovio sam pitanje na engleskom jeziku i dobacio im da su lopovi. Jedan je krenuo prema meni, ali ga je drugi povukao i nastavili su niz ulicu. Ja sam odmah otrčao u kuću i pozvao policiju koja ih je uhvatila na drugom kraju ulice u pokušaju obijanja automobila - priseća se sagovornik.

Iz Policijske uprave Subotica potvrđeno nam je da su policijski službenici pronašli i uhapsili dvojicu muškaraca zbog sumnje da su izvršili krivično delo krađa. Oni su uhvaćeni ubrzo nakon što su provalili u putničko vozilo na periferiji grada.

Kurir.rs/Subotica.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track