GDE JE VUKOTIĆEV BRAT IGOR KOJI JE OSTAO NA ČELU KLANA? Trag mu se izgubio pre 10 godina, a oglasio se samo jednom I TO ČITULJOM
Foto: Printscreen/Instagram, Kurir

GDE JE VUKOTIĆEV BRAT IGOR KOJI JE OSTAO NA ČELU KLANA? Trag mu se izgubio pre 10 godina, a oglasio se samo jednom I TO ČITULJOM

Crna Hronika -

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić ubijen je sinoć u Turskoj, a njegov brat Igor, za kog se sumnja da je takođe bio jedan od vođe klana, krije se već 10 godina.

Ne zna se gde je i šta radi, a oglasio se samo jednom i to čituljom nakon smrti oca Veselina.

Braća su tada dala čitulje u jednim novinama, svako po jednu stranu. Jovan se tom prilikom od oca oprostio iz zatvora, dok je njegov brat Igor i tada bio u u bekstvu.

"Moram da te pozdravim poslednji put na ovakav način, Oče moj, uzdanice, dobročinitelju, junače moj!!! Zapamti da nas niko ne može razdvojiti, nikad! Počivaj mi u našem miru Čevskom, sa braćom svojom! Neka ti je vječna slava i hvala ti! Voli te beskrajno tvoj sin Igor", napisao je Igor negde iz bekstva.

Veselin Vukotić
foto: Printscreen

Igor se nalazi na crvenoj Interpolovoj poternici zbog sumnje da je organizovao više likvidacija i godinama unazad uspeva da pobegne policiji.

On često dovodi u vezu sa raznim krivičnim delima, najviše švercom narkotika iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, mada, konkretnih dokaza uz pomoć kojih bi se eventualno smestio iza rešetaka, kao i što je bio slučaj kod Jovana, nema.

Ponekad se pojavi informacija u crnogorskim medijima da je lociran u nekoj od evropskih država, međutim, tačnih informacija o njegovom kretanju i dalje nema.

Ono što je poznato, jeste da se protiv njega vodi istraga zbog navodnog pokušaja ubistva dvojice pripadnika suparničkog "kavačkog klana", Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Pre dve godine Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore obustavilo je istragu protiv Igora Vukotića i Podgoričanina Đura Vujovića, a koja se vodila zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju i 2017. godine u Podgorici pokušali da ubiju Andrijevčanina Sašu Dukića (41).

"Nema dokaza da su izvršili krivično delo koje im je stavljeno na teret", rekla je tada specijalna tužiteljka Sanja Jovičević i dodala:

"Iz iskaza svedoka i oštećenog ne može se utvrditi koliko je osoba bilo u "audiju" iz kog je pucano na Dukića".

Inače, u toj istrazi Vukotić nije saslušan, jer je nedostupan istražnim organima, a Dukić je tužiocima rekao da Kotoranin nije imao razlog da ga ubije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track