MALIŠAN (7) IZ VLASOTINCA IMA 1 ODSTO ŠANSE DA PREŽIVI Užasna prognoza lekara, roditelji prolaze kroz pakao, drugovi gledala horor
Foto: Kurir/T.S.

MALIŠAN (7) IZ VLASOTINCA IMA 1 ODSTO ŠANSE DA PREŽIVI Užasna prognoza lekara, roditelji prolaze kroz pakao, drugovi gledala horor

Crna Hronika -

Tetka sedmogodišnjeg mališana iz Vlasotinca, teško povređenog u saobraćajnoj nesreći, kaže da su lekari Kliničkog centra u Nišu rekli roditeljima da dečak ima samo jedan odsto šanse da preživi.

Tetka M.M. kao i roditelji dečaka bdiju od sinoć po hodnicima Klinike za anesteziju, gde je smešten na intenzivnoj nezi.

„Njegovi roditelji su u šoku, skrhani i pod sedativima. Njihovi pogledi uprti su u lekare i u boga“, dodaje tetka po ocu.

Prema izjavi direktora Klinike za neorohirurgiju, dečak iz Vlasotinca „ima vrlo teške povrede mozga i lobanje, u komi je i bez reakcija na mehaničku ventilaciju“.

Dečak je zadobio povrede u utorak, 13.septembra, negde oko 17 sati na uglu ulica Maksima Gorkog i Babičkog odreda, na putu prema selu Šišava.

„Ta ulica je sporedna i retko njome prolaze automobili, pa se deca igraju na kolovozu. Mi još ne znamo detalje jer nam izveštaj policije nije stigao, pa sklapamo priču na osnovu priča druge dece koja su u momentu nesreće bila sa našim detotom. Bila su još tri njegova druga. Vozili su bicikle. Naše dete je naletelo na kup ogrevnih drva, udarilo točkom u njih, odbilo se, pa udarilo u automobil koji je prolazio ulicom. To je verzija koju znamo“, priča ova žena.

Sagovornici Jugmedie rekli su da je za volanom bio mladić od 20 godina i da je vozio beli džip, što nam je potvrđeno i u PU Leskovca.

„Još se utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do ove nezgode“, kazala je PR leskovačke polcije Marija Sokolović, dok teka mališana dodaje da su pripadnici policije iz Vlasotinca i Leskovca bili veoma ažurni i sve vreme na terenu.

„Čak je u načelnik Polcijske uprave prisustvovao sve vreme uviđaju“, kaže, ali dodaje da su joj lekari rekli da je tako opasna po život povreda glave mogla da dođe samo usled „pregaživanja“.

Povređeni dečak je učenik drugog razreda jer je ranije pošao u školu. Roditelji imaju i stariju ćerkicu koja je već srednjoškolka.

U leskovačkom kraju je minula nedelja, posebno jučerašnji dan, bila crna nedelja jer se desilo na desetine saobraćajnih nezgoda i nesreća, ali ova je podigla javnost na noge. Na društvenim mrežama se građani mole za spas dečaka.

„Mole su za njegovo zdravlje u svim crkvama u Vlsotincu i okruženju. A jutros je pročitana molitva za njega čak i u manastiru Tumanu“, priča ucveljena teka mališana, inače iz poznate vlasotinačke porodice.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track