VREME SAHRANE JOVANA VUKOTIĆA DRŽI SE U STROGOJ TAJNOSTI: Sveštenici progovorili o ubijenom škaljarcu
Foto: Yeni Şafak

poslednji ispraćaj

VREME SAHRANE JOVANA VUKOTIĆA DRŽI SE U STROGOJ TAJNOSTI: Sveštenici progovorili o ubijenom škaljarcu

Crna Hronika -

Na groblju u Škalarima grobnice rasprodate, a njihove cene se kreću oko 4.000 evra

Vreme sahrane Jovana Vukotića (42), navodnog vođe „škaljarskog klana”, drži se u strogoj tajnosti zbog bezbednosnih razloga, a poslednji ispraćaj biće obavljen na groblju u rodnim Škaljarima u Kotoru.

Kako je juče rečeno na groblju Škaljari, još nije zakazana sahrana Vukotića, čije telo treba da bude dovezeno iz Turske.

- Na ovom groblju su grobnice rasprodate, a njihove cene se kreću oko 4.000 evra. Odavno nismo ovde prodali nijednu. Više ih nema. Jedino ako neko nekom nije prodao svoje grobno mesto - rekla je za Objektiv službenica u tom komunalnom preduzeću.

Škaljari
foto: screenshot

Ona je dodala da ima najava da će se graditi grobnice iznad Dobrote, ali nam ništa preciznije nije mogla da kaže.

NE ZNAM DA LI JE JOVICA KRŠTEN

Niko od pravoslavnih sveštenika u Kotoru, ali i Cetinju nije mogao ništa preciznije da nam kaže o datumu i vremenu poslednjeg ispraćaja Vukotića. Neki od njih su nam potvrdili da Vukotićeva majka živi u Dobroti, a neki su lično poznavali Jovana.

– Znam Jovicu, ali ne znam da li je on kršten, a mislim da njegov brat Igor jeste – rekao nam je paroh jedne kotorske crkve.

JAKE MERE OBEZBEĐENJA

Jedna od najčešće pominjanih opcija u Kotoru i okolini je da će Jovan biti pokopan u mestu Čevo kod Cetinja, gde je sahranjen i njegov ubijeni otac Veselin Vesko Vukotić.

– U tom mestu mu je pokopan otac Vesko, koji je ubijen 2019. godine. To je rodno mesto Vukotića, a govorka se da će tu biti sahranjen i njegov sin Jovan. U tom mestu ima groblje i crkva, u kojoj službe drži paroh sa Cetinja – rekla su nam sveštena lica iz Kotora.

Veselin Vesko Vukotić je sahranjen 22. aprila u Čevu kod Cetinja, a poslednjem ispraćaju prisustvovao je uski krug rođaka i prijatelja. Čitulje su objavljene dan posle sahrane iz bezbednosnih razloga.

– Sahranu su organizovala Veskova dva bratanaca, sinovi njegovog pokojnog brata Miladina, koji je bio ministar saobraćaja u vladi Mila Đukanovića. Vesko se ženio tri puta, a u poslednjem braku je bio sa jednom doktorkom – rekli su za medije tada izvori iz Crne Gore.

Jovan Vukotić
foto: Printscreen/ Instagram

Na sahrani Vukotića su bile jake mere obezbeđenja. Vukotićev ubica i njegov saučesnik još nisu nađeni. Ubica je ispalio šest hitaca Vukotiću u grudi.

POSLAO PORUKU NEPRIJATELJIMA

Jovan Vukotić je u vreme sahrane oca bio u beogradskom Centralnom zatvoru, u kojem je izdržavao kaznu od 15 meseci zbog lažnog pasoša.

Od oca se tada oprostio čituljom preko cele strane u podgoričkom listu Dan.

– Ponestalo mi je reči! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt danas je probudila ono što sam godinama umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati, kako si nas učio celog života, a život je prolazan. Neka ti je večna slava i hvala – napisao je Jovan.

Ujedno je tada preko lista Pobjeda poslao poruku neprijateljima.

– Ne dadoše nam da se poslednji put oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Dostojanstveno si živeo, uzdignute glave koračao i uvek nam govorio da je život prolazan, a obraz večno traje. Nećemo te nikad izneveriti. Počivaj mirno i spokojno pored serdara i vojvode koji krase istoriju naše familije. Tvoj Jovan.

Kurir.rs / Objektiv D. Ćuruvija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track