ĆERKICA MI JE U LOKVI KRVI LEŽALA POD KOMBIJEM: Ispovest oca devojčice koja je poginula na Karaburmi JEZIV PRIZOR NA MESTU NESREĆE
Foto: Kurir.rs/J.M., Printscreen

karaburma

ĆERKICA MI JE U LOKVI KRVI LEŽALA POD KOMBIJEM: Ispovest oca devojčice koja je poginula na Karaburmi JEZIV PRIZOR NA MESTU NESREĆE

Crna Hronika -

Šta god mi sada rekli ili uradili, našeg deteta više nema i nikada se neće vratiti. Stajali smo tu u šoku, kombi nam je pregazio dete pred očima i to dok se igralo s drugom decom ispred kuće.

Ovima rečima počinje ispovest porodica devojčice Heće Idrizaj (3), koja je juče nastradala u Kornatskoj ulici u beogradskom naselju Karaburma, kada ju je kombijem pregazio I. D. Preko nesrećne devojčice, kombi je navodno prešao nekoliko puta.

Utučeni roditelji
Utučeni roditeljifoto: Kurir.rs/J.M.

- U vreme nesreće bio sam u kući, a moj brat je sedeo napolju. Samo što sam počeo da ručam, začuo sam jauk brata, koji je vikao da su pregazili dete. Obuzela me jeza neka i odmah sam istrčao - priča otac Emran Idrizaj i dodaje:

Zanemeli od šoka

- Zanemeo sam od prizora koji me zatekao na nekoliko metara od porodičnog doma. Moja ćerkica u lokvi krvi ležala je ispod kombija. Prebledeo sam i nisam znao šta ću od šoka, pa sam počeo da udaram sve što mi se našlo pod rukom, lupao sam u ogradu.

On je ispričao da je njegova snaja odmah prva uspela da pritrči i pokuša da pomogne detetu.

- Zgrabila je dete i odnela do česme, pokušala je da je umije kako bi je povratila. Moj stric je tada uzeo dete, a ja sam samo stigao da pozovem ženu da joj kažem šta se dogodilo i odmah smo otišli u dom zdravlja.

Patikica ostala na mestu nesreće
Patikica ostala na mestu nesrećefoto: Kurir.rs/J.M.

Majka nastradale devojčice Marija kaže da se Heća pre nesreće igrala na ulici sa još dve devojčice.

- Igrala se baš tu na putu kada je taj vozač krenuo nazad, pa napred. Ona je ostala zaglavljena ispod kombija. Lekari su uložili sve napore kako bi je spasli, čak su je oživljavali skoro 45 minuta - priča nesrećna majka Marija i dodaje:

- Naša sreća se sada ugasila, dete nam ništa neće i ne može vratiti.

Otac devojčice rekao je da je mala Heća bila njegova mezimica.

- Bila je najmlađa od sve dece. Od svih sam nju najviše voleo, ona je bila naša snaga, a sada je više nema - jedva je kroz suze izustio nesrećni Emran.

Mesto tragedije
Mesto tragedijefoto: Kurir.rs/J.M.

Unuče sahranjujemo

Porodica i rođaci stradale Heće kažu da ulica nije bezbedna za saobraćaj.

- U pitanju je mala ulica, koja je doskoro bila samo zemljani put i tu su se deca oduvek igrala. Odskoro je prošao asfalt i od tada povremeno prođu kola, ali je ulica veoma uska i nije bezbedna za pešake, bukvalno nemaju gde da se sklone kada naiđu kola - ispričali su.

Baka tragično preminule devojčice ispričala je za Kurir da je telo njene unuke na obdukciji.

- Velika tragedija nas je zadesila sada, naše najmlađe dete, našu mezimicu da sahranjujemo - rekla je potresena žena.

Potresno

Cipelica na mestu nesreće

Na mestu gde je ležala devojčica ostala je njena cipelica, kao i tragovi krvi koje su pokazali rođaci. - Video sam da se dete nalazi iza kombija, počeo sam da vičem na vozača kako bih mu skrenuo pažnju, ali me on nije čuo. Kada se zaustavio, bio je pogubljen totalno, nije znao šta se dogodilo ili je odbijao da poveruje - ispričao je stric devojčice, koji je bio očevidac užasa.

Kurir.rs/Jovan Mladenović

Bonus video:

00:26

Saobraćajna nesreća kod Trošarine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track