JAKO NAM JE TEŠKO, MI SE SVAKI DAN BORIMO ZA VAZDUH! Oglasio se deda pokojnog Stefana! SUD JE PRAVEDNO KAZNIO GALIĆA
Foto: Nikola Anđić, Privatna Arhiva

emotivna reakcija

JAKO NAM JE TEŠKO, MI SE SVAKI DAN BORIMO ZA VAZDUH! Oglasio se deda pokojnog Stefana! SUD JE PRAVEDNO KAZNIO GALIĆA

Crna Hronika -

Da su ga osudili i na doživotnu to ne bi vratilo našeg Stefana! Nama je od tada veoma teško i borimo se svaki dan za vazduh.

Ovako je Slobodan Balić, deda pokojnog Stefana Balića (9) koga je 17. jula prošle godine na pešačkom prelazu u Ulici Marijane Gregoran u beogradskom naselju Karaburma kolima udario Lazar Galić koga je Prvi osnovni sud u Beogradu danas osudio na 10 godina, reagovao na presudu. U trenutku saobraćajke, podsetimo, Stefan je bio u društvu četvorogodišnjeg brata Luke i oca Mihaila, inače, lekara Hitne pomoći.

deda poginulog dečaka
deda poginulog dečakafoto: Zorana Jevtić

- Čuli smo za presudu i dobio je maksimalnu kaznu zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj smo ostali bez Stefana. Iskreno, nisam pratio suđenja jer mi je to na moje zdravstveno stanje veoma bolno i teško i ne bi mogao da se kontrolišem - kaže Slobodan i nastavlja:

- Mislim da je sud doneo ispravnu odluku što se tiče kazne, ali nama to ništa ne znači jer našeg deteta nema. Presuda ne može da nam vrati našeg anđela.

Stefanov deda je tužnim glasom rekao da se trudi da sa Stefanovim bratom i ostalom unučadi prebrodi porodičnu tragediju.

Lazar G, Karaburma, Saobraćajna Nesreća, Stefan B.
foto: Kurir, Privatna Arhiva

- Luka zna šta se dogodlio, ali se mi trudimo da ne pričamo o tome pred njim. Svima u porodici je veoma teško, najviše roditeljima, ali imaju Luku zbog koga moraju da nastave život - kaže deda poginulog dečaka i dodaje:

- Izuzetno mi je teško da prolazim pored mesta gde se sve dogodilo, kao i da gledam mural sa Stefanovim likom. Jednom prilikom mali Luka mi je rekao: "Deda vodi me kod mog brata, tamo je nacrtan."

Podsetimo, Galić je danas osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 10 godina i određen mu je pritvor. Sudija Vladana Vukčević Jovanović je u obrazloženju presude navela da je jedan od razloga za to što se po oceni suda nije iskreno pokajao, niti pokazao empatiju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track